Potresan apel: ‘Djecu ove žene uništavaju otac nasilnik i institucije koje štite nasilje!’

etrafika.net

Na mail naše redakcije stigao je potresan apel Udruge Djeca Ljubavi čiji članovi su majke koje su prošle mučne rastave braka, borbe s institucijama uključenima u iste te mukotrpne bitke za skrbništvo nad djecom.

Najnoviji slučaj odnosi se na članicu njihove Udruge, a apel u kojem opisuju njezinu situaciju prenosimo u cjelosti:

“Ignorirajući obiteljsko nasilje, udaranje šakama po glavi i tijelu majku djece D.M., vučenje majke po podu, traumatiziranje djece koja su više puta zbog nasilja oca i institucija završila na hitnoj psihijatriji, te želju i mišljenje djece, CZSS Sisak i Općinski sud u Sisku su privremenom mjerom djecu dodijelili ocu nasilniku. Razlog koji su pritom naveli je da nije dobro za djecu da se sele s obzirom da od rođenja žive u kući gdje su zajedno živjeli majka i otac, a ta kuća pripada ocu. Dakle, ni jednom riječi nije spomenuto NASILJE i potpuno je IGNORIRANO ZAJEDNO SA MIŠLJENJEM DJECE! Razlog je APSURDAN, PRISTRAN I ŠTITI NASILNIKA!

Prije ove privremene mjere djeca su razvodom braka pripala majci. Otac je jednom prilikom zadržao djecu te ih nije htio vratiti majci, a prije toga je podnio zahtjev za ovom privremenom mjerom što majka nije znala. Nikada nije sankcioniran za to što nije vratio majci djecu sukladno sudskoj odluci!! Nakon što su djeca imala susret s majkom prema novoj privremenoj mjeri, nisu se više željela vratiti ocu te je otac zahtijevao OVRHU. Tijekom ovršnog postupka djeca su tolika traumatizirana, nisu se dala od majke, plakala su, vrištala, držala su se za vrata i toliko vrištala tako da se od ovrhe odustalo. Plakala je i socijalna radnica koliko je to bilo strašno.

Kasnije je otac koji se više puta odrekao svog starijeg sina govoreći mu strašne stvari neprikladne za dijete zbog čega je dijete završavalo na psihijatriji, prilikom jednog susreta uzeo mlađeg sina. Privremenom mjerom određeno je da majka plaća uzdržavanje NA RUKE OCU što je i činila, međutim trenutno se tereti da nije plaćala uzdržavanje, te da je manipulirala djecom koja ne žele živjeti s ocem za što ne postoji niti jedan jedini dokaz.

Na osnovu ovih NEDOKAZANIH TVRDNJI OD STRANE OCA djece drugostupanjski sud je ne ulazeći u meritum cijelog slučaja potvrdio odluku da djeca žive s ocem. S ocem nasilnikom. Djeca su imala posebnog skrbnika koji je itekako iskazao volju i želju djece da žive s majkom. Međutim drugostupanjski sud je utvrdio da se mišljenje djece ne mora podudarati sa dobrobiti djece te djecu dao NASILNIKU!!  DJECA SU UNIŠTENA, PSIHIČKI SU IH UNIŠTILI, OTAC I PRISTRANE INSTITUCIJE!

Djecu se uporno tjera nasilniku, dok se majku diskreditira vrlo popularnim konstatacijama da je „manipulatorica“!! Ovom je naravno doprinijela i institucija za zaštitu djece koja također u svom nalazu NITI JEDNOM RIJEČI NIJE SPOMENULA DA SE RADI O OCU OBITELJSKOM NASILNIKU, kao i da djeca ne žele ići ocu koji je pred njihovim očima mlatio majku!

Ignorirali su nasilje, presudu za nasilje kojom je otac izudarao majku šakama po glavi i tijelu, prekršajni postupak koji je prijevarom okončan ali postoje zapisnici i svjedoci da je otac majku zamalo ubio, te žalba od strane policije Visokom prekršajnom sudu, kao i mišljenje djece od kojih jedno dijete ima 14,5 godina čime je direktno prekršena Konvencija o pravima djeteta, čl. 12, te je prekršen Obiteljski zakon u nizu članaka uključujući sve članke koji uzimaju u obzir nasilje u obitelji što ovdje nisu napravili ni CZSS Sisak ni Općinski sud u Sisku ni Županijski sud u Splitu. D

jeca su u teškom psihičkom stanju i na to apsolutno nitko ne reagira! Glavno da se pogoduje ocu nasilniku! Mišljenje i želju djece nitko dosada nije uzeo u obzir. Presudu koju šaljemo u prilogu u kojoj je otac za to što je prebio majku šakama po glavi i tijelu dobio samo opomenu te je oslobođen i plaćanja sudskih troškova je samo primjer kako naše PRAVOSUĐE UNIŠTAVA DJECU I ŠTITI NASILJE!! Nakon ove presude su djeca dodijeljena ocu uz razlog da su djeca odrasla u njegovoj kući pa tu moraju i ostati”.


Komentari