Potres učinio svoje: Ekskluzivni stan na Britancu prodaje se za nikad manje novca, razlog – žuta naljepnica

Cijene nekretnina variraju ovisno o lokaciji (Damjan Tadic / CROPIX)

Ubrzo nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb krenule su špekulacije kako će se srušiti cijene nekretnina u centru grada, u kojem su brojne stare zgrade teško stradale.

Naime, na oglasniku se pojavio veliki građanski stan od 153 kvadrata koji se nalazi u strogom centru Zagreba, na Britanskom trgu te se prodaje po 229.500 eura. To po kvadratu ispada donedavno nezamislivih 1500 eura.

Stan ima i natkriveni parking u dvorištu, što je ozbiljna rijetkost u središtu grada. No, nalazi se u zgradi iz 1901. godine i nakon potresa je dobila žutu naljepnicu.

“U potresu su stradali dimnjaci koji su uklonjeni, u postupku je postavljanje kondenzacijskih bojlera. Žbuka je pala na dijelu hodnika i u stanovima. Zgrada je dobila žutu naljepnicu.

Poveći stan na drugom katu ima hodnik, tri spavaće sobe, dnevnu sobu, kupaonu s prozorom, wc s prozorom te kuhinju s blagavaonom i balkon. Stanu pripada natkriveno parkirano mjesto u dvorištu i podrum. Orijentiran je sjever-jug, gleda na cijeli Britanski trg”, stoji u oglasu.

Stručnjaci napominju da će do korekcije cijena u centru doći, ali ne kako se u nekim objavama prognozira. One sigurno neće biti niže za, recimo, 50 posto, tvrde. Kako kažu, prodavatelji više neće za starije zgrade moći tražiti jednaku cijenu kao za novogradnju, morat će ipak malo spustiti, piše Telegram.


Komentari