Potres u Zagrebu pogodio je i naše ljubimce: Nakon više od pet mjeseci papagaj Arno ujedinjen je sa svojom vlasnicom

Potres u Zagrebu nije potresno djelovao samo na građane već i na njihove ljubimce. Da emocije nisu rezervirane samo za ljude pokazuje i primjer papagaja Arna koji je više od pet mjeseci čekao da se vrati u svoj porušeni dom.

Njegova je vlasnica nakon potresa bila prisiljena preseliti se u Studentski dom u Cvjetnom naselju, a za Arna tamo jednostavno nije bilo mjesta. Stoga je Arna zadesila sudbina većine građana iz porušenih domova te je bio preseljen, ali u poseban životinjski dom.

Smještaj je za Arna pronađen u Zoološkom vrtu grada Zagreba, gdje je jadna životinja morala čekati čak 177 dana da se vrati svojoj obitelji, piše vijesti.hr. A da ni njima nije bilo lako potvrdila je Arnova vlasnica Sandra Stojaović, koja je za isti medij otvorila dušu i priznala da joj je jako falio ljubimac.

“Plakala sam. Ja sam mislila da će on stvarno to teško podnijeti jer je bio tako razmažen, on je samo za nas znao. Nismo ga nikome nosili, nikad nikome puštali. Čak se znao bojati ako bi mu komarci ušli. Onda smo mi bili s njim preko noći, lovili tog komarca i jako se bojao, baš je počeo trzat krilima. Ja sam mislila ako mu se tamo nešto dogodi da mu još srce ne pukne. Tako da sam se plakala, stvarno mi je bilo teško”, ispričala je.

Arno je u  Zoološki je vrt došao s detaljnim uputama. Jede samo organsko voće, a kad je jabuka u pitanju, kora se obavezno mora oguliti. Izgleda da su tamo zaista jako dobro brinuli za papigicu jer je na kraju ispalo da je Arnu bilo lakše nego njegovoj vlasnic, koja je čak priznala kako je zbog toga malo ljubomorna.

Arno je zaista posebna papiga. Ide spavati oko 19 sati i tad očekuje da mu se kaže: ”Laku noć, Arno”. Budi se najranije u 10 ujutro. Ako ga se probudi ranije, zna biti mrgudan, objašnjava vlasnica.

”Evo, ja ću priznat gospođi Sandri da ih nismo sve poštivali. Pogotovo onu pokrivanje pa laku noć, dobro jutro Arno. Dirljivo je bilo i teško im je bilo. Mislim da je jedino logično bilo i to stvarno čujete koliko je Arno mažen i pažen. Arna nismo odveli nigdje u nekakvu nastambu nego smo ga htjeli imati blizu i da se privikne pa je bio u našoj veterinarskoj ambulanti u ZOO vrtu”, govori Skok”, iskren je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba, za vijesti.hr.


Komentari