POTREBNE SU VAM HITNE LABORATORIJSKE PRETRAGE? Možete ih obaviti na ovim lokacijama, ali samo u određeno vrijeme

Pixabay

Iznenađujuće vijesti stižu iz Zagreba. Naime, domovi zdravlja u Zagrebu ne rade laboratorijske pretrage subotom poslijepodne, nedjeljom i blagdanima, dok se u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj (koja je glavna dječja bolnica u državi) ne može napraviti ultrazvuk na Hitnoj radnim danom nakon 15 sati, dok se ultrazvuk u ostalim ambulantama radi samo u određene dane.

Ravnatelj Klaićeve bolnice Gorana Roića pojasnio je za Index da se “u Klinici za dječje bolesti Zagreb redovito i kontinuirano radi ultrazvučna dijagnostika iza 15 sati”, ali naveo je samo neke ambulante, među kojima nije navedena Hitna, a i u ambulantama koje je naveo također ne rade ultrazvuk svakodnevno.

Tako se u Klaićevoj ultrazvuk u poslijepodnevnoj smjeni radi u Ortopedskoj i Ginekološkoj ambulanti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom, dok se u Kardiološkoj ambulanti radi ponedjeljkom, utorkom i srijedom.

Što se tiče radnog vremena Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku, iz Uprave bolnice rečeno nam je da Zavod radi tijekom vikenda, ali ne za vanjske pacijente, već za potrebe Klinike (ležeći pacijenti i hitan prijem) te da isti vrijedi i za ostale specijalističke pretrage.

Što se tiče zagrebačkih domova zdravlja, kako smo naveli na početku teksta, u njima se od subote poslijepodne do ponedjeljka ujutro ne mogu napraviti laboratorijske pretrage, s tim da subotom prijepodne rade samo hitne laboratorijske pretrage.

U laboratoriju Doma zdravlja Zagreb – Centar, na lokaciji Avenija V. Holjevca 22, subotom se do 14 sati mogu obaviti laboratorijske pretrage: SE, kompletna krvna slika, kompletna pretraga mokraće i CRP, dok se iste pretrage subotom mogu obaviti i na lokaciji Grgura Ninskog 3 do 12 sati, prenosi Index.

Tijekom tjedna laboratorij u Aveniji V. Holjevca radi do 20 sati, a na lokacijama Grgura Ninskog i Martićevoj 63a do 19 sati.

“Napominjemo da u prostorima Doma zdravlja Zagreb – Centar na lokacijama Runjaninova 4, Kumičićeva 5, Kruge 44 i Avenija V. Holjevca 22 rade i medicinsko-biokemijski laboratoriji koji su u koncesiji i nisu pod nadzorom Uprave Doma zdravlja Zagreb – Centar, a koji rade prema svom radnom vremenu, uglavnom subotom do 12 sati”, odgovorili su za Index iz ravnateljstva DZ-a Centar.

 


Komentari