POTPUNO ZANEMARENI: Obrtnici s Opatovine rade u pljesnivim i ruševnim uvjetima

FOTO: blog.dnevnik.hr

Najljepša mjesta u Zagrebu često ostaju u sjeni, barem što se tiče brige i uređenja.

Tako su se obrtnici s Opatovine požalili da se Grad, unatoč silnim obećanjima, godinama nije bavio uređenjem tog dijela grada. Ova situacija podsjeća na isti problem njihovih kolega s Branimirove tržnice, Britanca i tržnice Borongaj.

Svoje proizvode prodaju iz kućica koje im je Grad dodijelio još davnih 90-ih kada se radilo s običnih štandova i kada se roba držala u starinskim škrinjama. Opatovina se preuređivala 1996. godine i tada je obrtnicima obećan prostor gdje će moći pospremiti svoju robu te tako raditi u hladu, uz osiguranu struju i vodu.

No i danas robu prodaju iz derutnih kućica; posvuda je plijesan, drvo je ispucalo, a odlomili su se i dijelovi kućica, dok se u onim praznim i nekorištenim skuplja smeće i različite životinje, piše Večernji list.

– Otad nam voda nije uvedena, a ako trebamo koristiti sanitarni čvor, odemo u kafić koji nam je najbliže. Ugostitelji nam, hvala bogu, uvijek izlaze ususret – objašnjavaju dvije prodavačice s Opatovine koje, baš kao ni ostali njihovi kolege, nisu htjele otkriti svoje ime. Boje se, kažu, da i njima, pobune li se, ne zabrane daljnji rad.

Prodavači sami pokušavaju prostor urediti koliko mogu, no napominju kako mladi vikendom znaju razbiti stakla ili čak izvući robu po ulici. Isto mišljenje s njima dijele i ugostitelji čije terase gledaju na kućice obrtnika.

– Danju još to dobro izgleda. Oni stave robu izvan kućica pa je sve šareno i simpatično. Ali čim odu, sve ostane nekako jadno. U ulici je i restoran koji ima divnu terasu, sve je uređeno po starinski i romantično, sjednete, mislite da ćete uživati, a onda vidite drvenu nastambu koja se raspada, s razbijenim staklima i tko zna čime unutra – kazao je Dominik iz Ro&Do bara na Opatovini.

Obrtnici smatraju da ih se ne treba seliti, kako se to dosad radilo s ostalima, već da im trebaju osigurati mjesto za adekvatan rad.

 

>>> DRAMA NA BRANIMIRCU: Unatoč protestima počelo rušenje kioska na tržnici!

>>> BORBA ZA BRITANAC TEK POČINJE! VAPAJ OBRTNIKA: ‘Direktor tržnica pobjegao je na more!’

>>> PROSVJED ZA OSTANAK OBRTNIKA NA BRITANCU: ‘Britanac nije vaš, naš je, mi smo građani’


Komentari