POTPUNI KOLAPS! Šostar nam je potvrdio kako smatra da je Cijepi.se neuspjela aplikacija, i da se nitko ne naručuje putem nje

Foto: Pixsell

Ovih dana Hrvatsku trese još jedan skandal – onaj s platformom Cijepise, ali i njezinim krahom, kako mnogi opisuju cijelu situaciju. Platforma se u županijama uopće ne koristi, a kako nam je u subotu potvrdio Zvonimir Šostar, šef Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar, cijepljenje preko sustava Cijepise prekinuo je i Grad Zagreb i ne namjeravaju ga nastaviti.

“Cijepi se isključivo one koji su se prijavili preko svojih obiteljskih liječnika. Preko platforme Cijepise uopće ne cijepimo. Ta platforma ne radi, odaziv je loš”, rekao nam je.

“Virualnu čekaonicu punimo preko CEZIH-a. Domovi zdravlja cijepe, mi smo koordinatori i logistika. Naručuju liječnici obiteljske medicin. To tako funkcionira, Cijepise ne. Tako ćemo i nastaviti, nećemo ići preko Cijepise do daljnjega”, zaključuje.

Podsjetimo, Cijepise je predstavljena kao najjednostavniji i najefikasniji način za prijavu cijepljenja, no s njom se pojavila gomila problema, a posljednji se propust dogodio – jučer.

Zbog pogreške je iz sustava Cijepise vjerojatno nestalo četiri tisuće onih koji su se prvi prijavili. Inače, na Cijepise radi i firma Cuspis Vinka Kojundžića, koji će za taj posao dobiti  600.000 kuna, a cijeli sustav košta više od četiri i pol milijuna kuna. Za sam dizajn stranice Cijepise koristio je templejt (predložak) od 49 dolara.

Ipak, Ministarstvo zdravstva, demantiralo je Šostarove tvrdnje da platforma nije funkcionalna, te su u priopćenju za Dnevnik.hr istaknuli “da su ordinacije obiteljske medicine na području Grada Zagreba do sada preuzele 19.844 prijava građana iz platforme, a od 21. travnja kada je počelo masovno naručivanje građana s platforme na Zagrebački Velesajam, iz Nastavnog zavoda ‘Dr. Andrija Štampar’ preuzeli su iz platforme cijepise.zdravlje.hr svega 2682 termina”. Ističu i da će svi koji su prijavljeni u sustav dobiti svoje termine.

Komentari