POTPUNI FIJASKO? Prosvjed protiv Bandića nije uspio, organizatori se ne javljaju!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Danas planirani prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika nije urodio plodom. Izgleda kako su Zagrepčani ovo subotnje jutro radije iskoristili za ispijanje kave na Špici.

Unaprijed planirani live prijenos putem Facebooku nije se dogodio, a na društvenim mrežama nisu osvanule fotografije prosvjeda i fotografija razrušenih stanova. Iako prosvjed nije trebao izgledati tipično zbog poštivanja epidemioloških mjera, neki rezultat zasad nije vidljiv.

Naš reporter tvrdi kako nije vidio prosvjednike u akciji, a organizatori mu ne odgovaraju na poruke. O čemu se točno radi, zasad nije jasno.

“Budući da je još uvijek na snazi odredba o javnim okupljanjima gdje su prosvjedi kao takvi zabranjeni a samim tim neće biti niti razglasa, a ni bine i govorancije, skup je zamišljen kao performans gdje bi ljudi donjeli sadnice cvijeća (magnolija) koje bi nakon skupa posadili na mjestima gdje želite, pored svojih zgrada. Također ponesite fotografije svojih razrušenih i oštećenih domova u potresu kao dokaz nečinjenja ničega. gradskih vlasti. Ne brinite, pravi prosvjed, kao prije nekoliko mjeseci, biti će organiziran čim se steknu uvjeti za to.

ŠTO NAM PREOSTAJE
VIKNIMO “DOSTA JE


TIK TAK TIK TAK. Od subote 30.5.2020 na Trgu B. Jelačića u 10:00 počinje jednogodišnje odbrojavanje do izbora za NOVOG gradonačelnika. Umjesto lonaca, ponesite sadnice, napravimo najveći performans koji je grad vidio i pošaljimo svoju poruku: DOSTA JE!

Uz koronu i potres, zadesila nas je još jedna velika elementarna nepogoda. Gradska vlast i država koji u ovim teškim vremenima na prvo mjesto stavljaju isključivo sebe, a nas su ostavili da se snalazimo sami. Sabor je raspušten, a nije donesen niti okviran zakon, program, uredba za obnovu Zagreba. Za pomoć potrebitima. Poruka je jasna – sami smo, a državi nije prioritet narod, nego individualna korist onih na vlasti. Djeca se moraju vratiti u škole, a obrazovne ustanove, vrtići i bolnice obnovu će čekati do tko zna kada.

Dva mjeseca od potresa trebalo je proći da se pokrene pitanje egzistencije i pomoći ljudima koji su u potresu izgubili svoje domove. Koji već dva mjeseca nemaju gdje. Čija djeca su izgubila krov nad glavom i doživjela elementarnu nepogodu kakve nije bilo u 140 godina.

Gdje su nestali milijuni namijenjeni za obnovu grada u slučaju elementarnih nepogoda kao što je potres? Grad Zagreb nudi pomoć od 5% ukupne štete za obnovu stradalog objekta, i to ako je šteta veća od 60%; a gdje je nestao naš novac kojeg redovno uplaćujemo u sklopu prireza i koji se mogao iskoristiti za obnovu i pomoć?! Jedna riječ – KRAĐA!

Gradskoj vlasti smeta cvijeće, po brzom postupku kažnjava one koji u ovim tmurnim vremenima pokušavaju donijeti malo optimizma. Istoj toj vlasti ne smetaju krađa, nepravda, porušene škole i vrtići, građani bez krova nad glavom!

Zato ponesite sadnice, da zajedno pokažemo da smo spremni za promjene, za novo, pravedno i pozitivno lice grada u kojem će se kažnjavati nepravda, u kojem ćemo brinuti jedni za druge i u kojem će naša djeca ponosno odrastati! Što nam preostaje? Zasadimo sadnice oko svojih zgrada nakon skupa i viknimo „DOSTA JE“!”, napisali su oni u opisu događaja na Facebooku i tako najavili prosvjed kojeg, prema svemu sudeći, nije ni bilo.

Komentari

loading...
-->