Potok Kustošak pun bijele tekućine, širi se nesnosan smrad: Na površini plutale uginule ribe

FOTO: Radio Sljeme HRT

U četvrtak u večernjim satima bijela tekućina ispunila je potok Kustošak, a jutros je nepoznata tvar došla je do mosta na raskrižju Ulice Dragutina Golika i Zagrebačke avenije.

Nepoznata tvar zadržala se kod mosta gdje se nalazi taložnica za blato i mulj koju potok donese. Službe Hrvatskih voda su na temelju dojave građana poslali djelatnike na teren da bi se otkrilo o čemu se radi.

FOTO: Radio Sljeme HRT

Uzeli su uzorak zagađene vode na čijoj su površini plutale uginule ribe te se čekaju rezultati analize. Sumnja se na neku vrstu kemikalije koja se koristi za odmašćivanje masti jer se bijela boja stvara kada se neka vrsta ulja pomiješa s vodom.

Kod potoka je, osim Hrvatskih voda, došla i cisterna koja je trebala ispumpati jedan dio vode iz taložnice, no tekućine je bilo toliko da je cisterna bila premala te se morala pozvati druga kako bi se sanacija nastavila. Radnici su za to vrijeme pokušavali vrećama pijeska napraviti branu.

Građani koji žive uz sami potok šokirani su ovolikom količinom zagađenja, ali tvrde da ovo nije prvi takav slučaj u potoku Kustošak, pišu 24 sata.


Komentari

loading...
-->