Poslušajte Hendrixa kod Hendrixovog mosta: Ovaj vikend je Woodstock na Savi

Pixabay

Ljeto na Savi ovaj će vikend biti obilježeno hippie kulturom jer se uz Hendrixov most slavi pedeseta godišnjica Woodstocka.

Mnogobrojni domaći bendovi donijet će dašak Woodstocka na Savu, a program koncerata bit će složen prema originalnoj listi sastava i tada izvedenih pjesama.

Vedran Božić svirat će legendarne hitove Jimija Hendrixa, s kojim je i svirao 1969. godine u Frankfurtu, a Valerija Nikolovska & Blues Company izvest će dio najpoznatijeg repertoara Janis Joplin, glazbene kraljice blues rocka.

Hitove grupe Santana odsvirat će supersession postava koja svira za ovu prigodu, a čine je D.Krznarić, M.Lazarić, B.Šercer, Z.Stojanović-Kizo, D.Lokas i M.Petračić, a Ivan Veljača Trio svirat će hitove Johnnyja Wintera.

Akustični dio koncerta koji je posvećen glazbi velikana kao što su Crosby, Stills & Nash, Joan Baez ili Country Joe McDonald, odsvirat će Branko Bogunovic-Pif zajedno s Brankom Požgajcem i Valerijom.

Telefon Blues Band i Tomislav Goluban odsvirat će dio blues sadržaja koji su svirali Canned Heat i Paul Butterfield. Pjesme velikana poput grupa The Who, Creedence Clearwater Revival, Ten Years After ili pjevača Joea Cockera, odsvirat će grupa Rock Masters s poznatim gostima naše rock scene. Tako će pjesme Joea Cockera, zajedno s grupom Rock Masters, otpjevati Zvonimir Ćosić.

Koncerti će trajati od 17 sve do 23 sata, a voditelj i DJ cjelokupnog programa bit će glazbeni urednik kultne ‘Rock Antologije’, glazbeni kolekcionar i veliki rock znalac Goran Bakić.

Organizatori napominju kako će, u slučaju lošeg vremena, program biti produljen i na nedjelju 25. kolovoza.


Komentari