Poskupili za vrijeme pandemije: Za pogreb u Zagrebu morat ćete izdvojiti minimalno 15 tisuća kuna

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL, Ilustracija

U ovo doba krize, zagrebačka Gradska groblja cijenu ukopa podigli su za čak dvije tisuće kuna više nego inače. Kao da obiteljima pokojnika već nije dovoljno teško, za pokop svojih najmilijih u metropoli ćete morati izdvojiti i do 15 tisuća kuna, s naglaskom da je navedena cijena jeftinija opcija.

Povećanje cijene odnosilo se isključivo na komunalnu uslugu, piše Večernji. Cijena ljesova, cvijeća, glazbe za koju se brinu pogrebnici, nije se mijenjala.

Zbog navedenog su se pobunili i pogrebnici, te je održan sastanak s pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu, u zagrebačkoj gradskoj upravi Mirkom Jozić. Zahvaljujući upornosti pogrebnika dogovor je postignut, te bi se troškovi pogreba trebali sniziti uskoro. Pogrebnici, utjecaj Gradskih groblja opisuju monopolističkim, a koliko će točno cijena pasti, još je uvijek nepoznanica.  Naime, Gradska groblja su tu informaciju sa sastanka odlučili zadržati za sebe.

Također, na sastanku je postignut još jedan dogovor, a to je da će zaposlenici Gradskih groblja morati vikendom raditi barem četiri sata dulje, jer ako netko umre u subotu iza 14 sata, termin za sprovod čeka se do ponedjeljka što dodatno povećava troškove sprovoda. Sijedom navedenog dogovora, sada će se i to promijeniti.

 


Komentari