POSJETILI SMO CHOCOFEST: Istražili smo cijene i ponudu, a ove fotke ostavit će vas bez daha! (FOTO)

Sajamski šator na Trgu bana Jelačića prepun je posjetitelja; osim što su razgledavali, degustirali su i kupovali proizvode kojima nitko ne bi odolio.

Na ovogodišnjem, petom po redu Zagreb Coffee & Chocofestu, svoju su ponudu Zagerpčanima pokazali uglavnom domaći, ali i nešto stranih proizvođača svima najomiljenije poslastice – čokolade. Tako se u omanjem šatoru na Trgu bana Jelačića, iako tematski ograničena na čokoladu, našla prava rapsodija okusa koji se već, možemo reći, pretvorio u malu umjetnost ručno rađenih proizvoda od čokolade i obiteljskih tvornica. Kako bi svoje proizvode što bliže približili posjetiteljima, izlagači su svoju ponudu prilagodili kako tematski, tako i cijenama.

IMG_7260
Posjetitelji Zagreb Coffee & Chocofesta

Najtraženije su čokoladne praline

Čokoladne sitnice mogle su se pronaći po popularnim cijenama. Primjerice, deset dekagrama čokoladnih pralina, koje su ove godine posebno popularne među Zagrepčanima, mogu se kupiti po cijeni od 25 do 35 kuna. U ponudi zagrebačkog Bolera tako su se našle praline raznih okusa, od mente i trešnje s maraschinom, do lavande i karamele i cvijetom soli.

IMG_7253
Štand slastičarne Bolero

Vlasnik pekarnice slastica VilmaJosip Brna, istaknuo je kako posjetitelji sajma najviše kupuju proizvode čije se cijene kreću između 20 i 30 kuna, čokoladne praline, dražeje i kekse. Ova je rapska obiteljska slastičarnica na sajmu u srcu Zagreba ponudila zanimljive i neobične spojeve  mediteranskih okusa, poput ružmarina, lavande i posebno popularnog, cvijeta morske soli. 

IMG_7256
Praline raznih okusa

Vincek posebno prilagodio svoju ponudu

Najpoznatija zagrebačka slastičarnica svoju je ponudu posebno prilagodila festivalskom duhu Chocofesta, tako da su građanima pripremili poseban izbor čokoladnih sladoleda, torti i kolača. Međutim, ono što je najviše zainteresiralo posjetitelje ovogodišnjeg sajma bile su Vincekove čokoladne lizalice raznih vrsta i oblika. Zagrepčani najviše traže lizalice u obliku srca, medenjaci i čokoladni ukrasi, čije se cijene kreću između 15 i 20 kuna. 

Čokoladne lizalice
Čokoladne lizalice

Uz čokoladu najbolje ide – kava

Svi oni koji su ožednili degustirajući čokoladne proizvode svih vrsta i oblika, mogu kušati neke od najboljih europskih i svjetskih brandova kave. Najposjećeniji kutak Coffee & Chocofesta zasigurno je onaj Helmut Sandersa, gdje se za samo pet kuna može popiti ova vrhunska kava proizvedena u Beču.

IMG_7277

Na sajmu se također, osim već pripremljena, može kupiti mljevena kava i kava u zrnu, čije se cijene kreću između 10 i 20 kuna po dekagramu. Bez sumnje, svih Zagrepčanima, ali i onima koji se nađu na Jelačić placu, preporučamo da barem pogledaju kakve im se sve slastice ove godine nude.


Komentari