Posjetili smo frizerske salone: “Ovo je strašno, vidi se da je mjere donio netko tko nema pojma o našoj struci!”

Povodom otvaranja frizerskih salona, prvi smo posjetili dva otvorena salona oko Arene Zagreb da vidimo kako dišu frizeri, frizerke i klijenti koji su napokon dočekali da mogu urediti frizure…

“Zaskočili” smo Mirelu Klanac-Novak iz salona Charm i njezinu klijenticu koja je jedva dočekala biti prva u salonu. Vlasnica se požalila na mjere koje im je propisao Stožer civilne zaštite i na problem sa zaštitnim maskama koje smetaju klijentima. – Još se uvijek prilagođavamo novim mjerama Stožera, a uvidjeli smo da je to donosio netko tko ne zna ništa o našoj struci. Posebno je teško klijentima kod farbanja pramenova, smetaju im zaštitne maske, a nama je kompliricano na taj ih način uređivati, rekla je Mirela Klanac-Novak, vlasnica salona.

FOTO: Eduard Petranović, Zagreb.info

Frizerima je teško, kažu, jer ih nitko nije ništa pitao i nitko se nije konzultirao s njihovim predstavnicima. Nitko nije posjetio salone da provjeri koliko je praktično provedivo ono što je mjerama propisano. Smatraju kako bi bilo puno bolje i svrsishodnije za sve da je netko zaista obišao frizerske salone i promislio kakve su mjere operativno provedive.

Poručuju kako je lakše onima koji su i prije radili preko narudžbi pa su sada relativno dobro popunjeni.

U obiteljskom frizerskom studiju “HIT FRIZ” nemaju problema s provođenjem zahtjeva koje je Stožer stavio pred njih, ali uvelike kritiziraju zabranu rada i upozoravaju na financijske posljedice koje zabrana nosi za sobom.

– Nama nije problem provesti mjere koje su propisali, klijenti nemaju problem s time. Što se tiče narudžbi, mi smo puni naredna dva tjedna. Ono što je veliki problem, zabrana je rada koja je bila na snazi, a za većinu djelatnosti je i dalje. To će za sobom donijeti velike posljedice, mi ne znamo što nas čeka. Zamislite da Vam netko zabrani da zaradite za svoj kruh? Nama je rad zabranjen, nikakve potpore nismo tražili, mi smo obitelj i ovo nam je pogodilo cijelu obitelj, rekla je Tanja Časić iz “HIT FRIZ” obiteljskog studija.

Prije tjedan dana posjetili smo otvorene obrte i trgovine i situacija je bila slična. Puno nepoznanica, individualiziranih i različitih shvaćanja propisanih mjera, ali je svima zajednička jedna poveznica – bojazan za budućnost koja je pred nama…


Komentari