PORUKAMA SIJE STRAH: ‘Ne krećite se po javnim okupljanjima, nešto se sprema!’ (FOTO)

Facebook

U porukama se nepoznati pošiljatelj poziva na poznanstvo u SOA-i i tvrdi kako isti prate dvojicu ISIS-ovaca u Zagrebu i Splitu, te kako se ne bismo trebali kretati po većim okupljanjima. Kao primjer je naveo klizalište na Tomislavcu i trgovačke centre.

Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je upozorenje na svojim internetskim stranicama kako posljednjih nekoliko dana internetom, točnije društvenim mrežama, te SMS-ovima kruži priča kako se sprema teroristički napad na Zagreb. U porukama se nepoznati pošiljatelj poziva na poznanstvo u SOA-i i tvrdi kako isti prate dvojicu ISIS-ovaca u Zagrebu i Splitu, te kako se ne bismo trebali kretati po većim okupljanjima. Kao primjer je naveo klizalište na Tomislavcu i trgovačke centre. Ta priča je, tvrde iz MUP-a, netočna i jedini joj je cilj uznemiriti građane i širiti neosnovani strah i paniku. Policija stoga moli građane da ne nasjedaju na ove SMS-ove i poruke, a u slučaju da ih zaprime da se obrate policiji.

“Pozivamo građane da zanemare ovakve poruke, a pogotovo da ih ne dijele putem društvenih mreža i SMS-ova. Ukoliko zaprimite poruku ovakvog sadržaja, sve korisne informacije možete dostaviti na adresu elektronske pošte [email protected]. Skrećemo pažnju da je širenje lažnih i uznemirujućih glasina opisano kao kazneno djelo u Kaznenom zakonu RH”, poručili su iz MUP-a.

Poruka u cijelosti:

MUP.hr
MUP.hr


Komentari