PORUKA SIROMAŠNOG INVALIDA: Nalijepio oglas koji je prije tri godine napravio pravo čudo (FOTO)

cipele broj 45
Facebook

Na Facebook stranici Zakaj volim Zagreb jutro je objavljena fotografija oglasa u koji jako sliči na onaj iz siječnja 2013. godine.

Antonija Gabrić objavila je danas u grupi Zakaj volim Zagreb fotografiju oglasa koji je bio zalijepljen na staklo tramvajske stanice na Knežiji. U njemu invalid traži cipele, i to ne bilo kakve. Naime, upravo cipele broj 46 ostale su građanima Zagreba u pamćenju još od zime 2013. godine, kada je u vrijeme velikog snijega na tramvajskoj stanici ostavnula poruka “Siromašni invalid moli na poklon cipele broj 46.”

Ispod oglasa tada je ostavljen i broj, a ono što se nakon toga dogodilo pravo je humanitarno čudo. Naime, Zagrepčani su se ujedinili i ne da su pomogli samo gospodinu Zdenku, koji je tog dana postavio oglas, već i do danas postoji udruga pod nazivom Cipele 46 koja pomaže potrebitima. Naime, od prve ideje Facebook stranice u koju su zalijepili fotografiju oglasa, inicijativa Cipele 46 pretvorila se u organizaciju koja spaja one koji trebaju i one koji imaju viška, a sve na principu razmjene stvari i darovanja nekome kome trebaju. 

cipele broj 46
Screenshot/Facebook

Novi oglasi na Knežiji i Črnomercu

Oglas koji je ovih dana osvanuo na Knežiji, a prije toga, kako tvrde neki korisnici Facebook stranice Zakaj volim Zagreb, i na Črnomerc. Oglas ima gotovo sličan sadržaj kao i onaj gospodina Zdenka. “Siromašni invalid moli na poklon cipele broj 46 i tenisice broj 47“, piše na oglasu, a ispod njega je i broj telefona. U nekoliko navrata nazvali smo broj, međutim, nitko se nije javio. Jednako se dogodilo i drugim građanima. ” Nedavno sam vidjela takav oglas, isto “siromašni invalid..”, na OKC-u, traži ispravni mobitel. Nazvala, ista stvar- korisnik se ne može javiti”, komentirala je Nela Rubin. 

>>>DOGODILO SE PRAVO BOŽIĆNO ČUDO! Baka Marija nije ih čekala na dogovorenom mjestu, a onda je ON umiješao svoje prste (FOTO)

>>>NIKAD SKROMNIJA ZAMOLBA: Zagrebački invalid treba samo dvije stvari, pomozite ovom čovjeku (FOTO)


Komentari