Poruka posvojenog djeteta: ‘Je li vas šokirao slučaj djevojčice iz Klaićeve? Hoće vas šokirati ako vam kažem da mene nije…’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

“Jel vas šokirao slučaj djevojčice iz Klaićeve? Hoće vas šokirati ako vam kažem da mene nije?”, napisala je na Facebooku Dijana Radovniković, mlada žena koja je posvojena još kao beba.

“Usvojena sam daaaavne 88. godine. Ništa, ali ama baš ništa se od tada promijenilo nije. I tada, biološke roditelje se do zadnjeg nagovaralo da zadrže dijete, čak i kad je bilo vrlo evidentno da to ne žele.

Primjerice, moja biološka majka je cijelu trudnoću govorila djelatnicima Centra da ne želi dijete i da želi dati na usvojenje, ali oni su cijelu trudnoću i kad je rodila i dalje “radili” s njom ne bi li zadržala dijete. Iako je već prije mene dvoje djece dala na usvajanje i jako dobro znala što želi. Zamislite sada da ih je poslušala i zadržala dijete koje vrlo, vrlo ne želi.

Čemu neoduzimanje roditeljskih prava? Zašto ne dajete djeci šansu dok su još mala i lakše usvojiva? Zašto im ne dajete priliku da dobiju obitelj u kojoj ih stvarno vole i žele

Odugovlačite dok dijete ne odraste u sistemu ili vraćate biološkim roditeljima dok se ne dogodi ovo. Nije prvi put. Nije ni zadnji. Probudite se i pokrenite. Kod roditeljstva nema popravnog”, napisala je Dijana i na taj način jasno pokazala u čemu misli da je problem.

Dijanu je kao djevojčicu posvojila samohrana majka iz Splita, imala je prekrasno djetinjstvo i zahvalna je svojoj biološkoj majci što je se odrekla i dala joj šansu za normalno odrastanje. Njezina biološka majka je preminula, a Dijana ima još polubraće i polusestara, s nekima od njih i komunicira.

Ovaj Facebook status je napisala nakon tragične smrti dvogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške koja je preminula u Klaićevoj bolnici nakon što je brutalno pretučena u svojoj obitelji.


Komentari