PORUKA GRAĐANA JE JASNA: Ovo je dočekalo MOST-ovce ispred vrata (FOTO)

Twitter/Maja Sever/ Hrt

Drama oko sastavljanja vlade još uvijek ne jenjava, a javnost je svakodnevno pratila ovaj politički igrokaz.

Igra koja je izgledala poput lova mačke i miša čini se polako dolazi svome kraju. Tri dana je najpoželjniji partner nakon ovih izbora pregovarao s koalicijom Hrvatska raste, a onda se odlučio za Domoljubnu koaliciju s kojom bi trebali otići do predsjednice i sklopiti dugo čekanu parlamentarnu većinu.

Burni pregovori i sastanci odvijali su se u nekoliko krugova, a čelnici HDZ-a i SDP-a većinom su pristajali na sve što je MOST izrekao. Ta je idila trajala do trenutka oko potencijalne tripartitne vlade. Milanović je naposljetku pristao, Karamarko oštro odbio tu mogućnost i tu se očekivao kraj, no igra se nastavila.

Baš poput šahovskih figura pred javnosti su se vukli potezi i tako je po riječima Bože Petrova, Zoran Milanović povukao krivi, a kraljica (čitaj mogućnost sastavljanja vlade) došla je u ruke Tomislava Karamarka.

Međutim, ta vijest nije baš najsretnije dočekana od strane određenog broja građana. U prilog tome ide i ova fotografija koja je osvanula u srijedu ujutro u Simičklasovoj u Zagrebu ispred sjedišta Mosta. Naime, iskazujući svoje mišljenje o odabiru Bože Petrova netko je zapalio 15 lampaša pred samim ulazom u sjedište stranke.

Twitter/Maja Sever/ Hrt
Twitter/Maja Sever/ Hrt


Komentari