Poruka koja je digla Zagreb na noge: ‘Ovo vraća vjeru u ljude’

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Ovaj tjedan diljem Hrvatske suočeni smo s ledenim sibirskim valom. Temperature padaju i do -20, a pritom je najteže građanima treće životne dobi kojima se preporuča da ne izlaze iz svojih domova zbog mećava i velikih hladnoća, jer tako mogu ugroziti vlastiti život.

Na sva ta upozorenja nisu se prvenstveno oglušili – sami građani. Jučer je saborski zastupnik Marko Sladoljev nesebično ponudio svoju pomoć potrebitima u Španskom, a Zagrepčane je oduševila i predivna gesta gospodina sa Savice. Fotografija je osvanula u popularnoj grupi Zakaj volim Zagreb i brzo je pokorila društvene mreže, što samo dokazuje koliko smo kao društvo izgubili vjeru u dobro.

Ono kad te život podsjeti da su najveći među nama zapravo oni najmanji i najtiši, da biti vjernik ne znači ništa nego biti čovjek, da je život lijep i nikakav drugačiji, prepun divnih naizgled malih priča zbog kojih se sigurna sam, ova zemlja i dalje okreće. I da zbog toga vrijedi živjeti i – vjerovati. Nebo i kada nam da hladne dane, nikada ne zaboravi na onaj nužan tračak sunca“, komentar je jedne Zagrepčanke dirnute porukom susjeda koji je na vratima zgrade ostavio ni manje ni više nego – svoje srce!

Hvala gospodinu sa Savice i svima onima koji u ovo vrijeme vraćaju vjeru u ljude!


Komentari