Porsche kupio udio u Rimac Automobilima

Foto: Porshe

Njemački Porsche kupio je 10-postotni udio u tvrtki Mate Rimca – Rimac automobili.

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila kaže da je ovo potvrda da su uspjeli stvoriti ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i svjetskog proizvođača sportskih automobila. Navodi da Porsche u njih ulaže kako bi ih podržao u toj misiji, prvenstveno daljnjem istraživanju i razvoju, piše Poslovni dnevnik.

“Ulazak u razvojnu suradnju s Porsche AG je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila te ćemo nastaviti raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije”, kaže Rimac.

Porsche je zainteresiran za partnerstvo s Rimcem na razvoju budućih elektro-automobila, piše Cnet. Iako Porsche razvija vlastiti električni automobil, Taycan, proizvođač se nada da će naučiti od Rimac automobila. Nije još jasno što će točno uključiti partnerstvo, ali i Porsche i Rimac zainteresirani su za dijeljenje tehnologije.

“Smatramo da su Rimčeve ideje i pristup iznimno obećavajući, pa se stoga nadamo suradnji s tvrtkom u obliku razvojnog partnerstva”, izjavio je Lutz Meschke, član uprave zadužen za financije i informatiku tvrtke Porsche.

Prošle je godine Rimac prodao 19 postotni udio Camel grupi, najvećem azijskom proizvođaču baterija za 30 milijuna eura, podsjeća RoadandTruck.com.

Tvrtka Rimac Automobili, prema najsvježijim podacima, zapošljava 400 radnika. Podaci o prihodima za 2017. godinu zasad još nisu dostupni na Fini. U 2016. godini imao je prihod od 46,6 milijuna kuna i bruto dobit od 1,91 milijun kuna.


Komentari