POPUŠTANJE MJERA: Grad Zagreb dozvolio posjete u domovima za starije i nemoćne

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Grad Zagreb dozvoljava posjete u domovina za starije i nemoćne iz pridržavanje epidemioloških mjera. Poslali su priopćenje u kojem su obrazložili odluku, koja je donesena prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

“Zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, najveći je prioritet Grada Zagreba i domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba od pojave epidemije. Uz velike napore, i prije svega strogo pridržavanje epidemioloških mjera od strane korisnika i djelatnika domova za starije osobe, suočavanje s virusom uspješno je svladavano tijekom cijele godine. Nadamo se kako će i procjepljivanje korisnika, djelatnika i opće populacije pridonijeti dodatnom poboljšanju epidemiološke slike i normalizaciji svakodnevnog života građana, što svi nestrpljivo iščekujemo.

Vjerujemo kako se članovi obitelji i prijatelji posebno raduju posjetama korisnicima domova za starije osobe, kao uostalom i sami korisnici, ali napominjemo kako rizik od širenja zaraze još postoji stoga apeliramo na odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika. Upućujemo posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i načina odvijanja posjeta.

Otvaranjem domova za starije osobe za posjete zaštita zdravlja korisnika i dalje je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane”, stoji u priopćenju.

Komentari