Popularni zagrebački kafić ponovo otvorio svoja vrata

FOTO:press

Divas sada izgleda ko umjetnička galerija.

Nakon kraće pauze, popularno zagrebačko okupljalište intelektualaca, umjetnika i svih ljubitelja odlične kave i jedinstvenog art interijera – café bar Divas ponovno je otvorilo svoja vrata na novoj lokaciji, u Vlaškoj 62. Nakon što je ovaj kafić prepoznatljivog, urbanog štiha pet godina postojao u Martićevoj, preselio je na nedaleku lokaciju na kojoj je početkom devedesetih i započela priča o obiteljskom brendu Divas.

FOTO: press
FOTO: press

Naime, upravo je na sadašnjoj lokaciji caféa, u veži, u Vlaškoj, na broju 62, vlasnica Divasa, Kismeta Ćorić, sa svojim bratom Kasimom početkom devedestih otvorila istoimeni poznati modni butik Divas, koji je u to vrijeme jedini u Zagrebu nudio pojedine ekskluzivne modne brendove. Nakon zatvaranja, Divas je 2012. godine prerastao u kafić u Martićevoj ulici, uz koji je kasnije otvoren i dnevni bistro sa zdravim i gurmanskim zalogajima koji i danas nastavlja raditi u Martićevoj 14 F.

No, vratimo se caféu koji je u obnovljenom izdanju u Vlaškoj ostao vjeran svojem intimnom i detaljističkom stilu, kojeg je za novi prostor osobno i pažljivo odabirala Kismeta Ćorić, spajajući naizgled brojne nespojive detalje u jedan svježi, profinjeni sklad. Tako odmah po ulasku u cafe pažnju plijene lusteri i stolovi koje je dizajnirao ahitekt i dizajner Martin Pohl, a koji su posjetiteljima poznati i iz „starog“ Divasa.


FOTO: press
FOTO: press

U kombinaciji sa šarenim iranskim ćilimima, egzotičnim sofama i velikim plišanim kazališnim zastorom koji u novom prostoru prekriva jedan od unutarnjih zidova Divasa, ovaj je kafić uistinu poput egzotičnog, ali neizmjerno udobnog i ušuškanog dnevnog boravka.

Tradicija café bara Divas oduvijek je bila i to da ovaj originalni kafić djeluje i kao umjetnička galerija, pa su uz otvorenje predstavljeni radovi mladog umjetnika Zorana Jambrešića. S obzirom da Divasovci žele promovirati i afirmirati nove umjetnike, već sada najavljuju da će se na novoj lokaciji, na mjesečnoj osnovi smjenjivati zanimljive izložbe slika i skulptura, a pozivaju i mlade umjetnike, da im se jave radi moguće suradnje i podrške!

FOTO: press
FOTO: press

„Novi“ Divas od sada nudi i svoje originalne fan artikle, jer ovaj je kafić zaista kroz godine stekao kultni status u gradu Zagrebu, pa tako ljubitelji Divasa sada u kafiću mogu kupiti i originalne Divas majice s printovima slikara Hrvoja Majera.

Komentari