Poplava napravila veliku štetu na PBF-u: Uništena brojna skupa oprema

Foto: Twitter

Snažno nevrijeme je u petak navečer potopilo centar Zagreba, a Ilica i okolne ulice bile su potpuno pod vodom.

Županijski centar 112 Zagreb od 21:30 sati zaprimio je više stotina poziva građana o poplavljenim stambenim i poslovnim prostorima, garažama, podrumima, zapunjenim odvodnim kanalima koji su uzrokovali plavljenje i nanose blata na kolnik i izbijanje poklopaca šahtova.

Najviše dojava zaprimljeno je iz centra Zagreba.

Zaprimljena je jedna dojava o odronu zemlje na kolnik (Šestinski dol/Orahovac) i nekoliko dojava o padu stabala na prometnice.

Dvije obitelji iz centra Grada Zagreba su zatražile smještaj jer su im poplavljeni stanovi. Smještaj je organiziran u objektu Crvenog križa u Kosnici.

U podvožnjaku u Miramarskoj ulici, osoba je ostala zaglavljena u automobilu koji se zaustavio u velikoj količini vode na kolniku.

Na tehničkoj intervenciji ispumpavanja vode iz stana u Zagrebu, vatrogascu DVD-a Kustošija je pozlilo te je preminuo. Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izražavaju najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog vatrogasca, objavljeno je na stranici Ravnateljstva civilne zaštite.

O štetama uzrokovanih poplavom izvijestili su iz dječje bolnice u Klaićevoj, a velika šteta je i na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Uništeni su skupi uređaji, mikroskopi i učionice. Šteta bi mogli biti milijunska.

Ministar Beroš obišao poplavljenu Klaićevu: ‘Ovo je dokaz da nam je prijeko potrebna Nacionalna dječja bolnica u Blatu’


Komentari