Popisivač u Zagrebu zatekao ženu s ljubavnikom, ovaj pokušao pobjeći, čulo se panično: Oblači se, vratio se ovaj moj!

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak na sjednici Vlade kako će Vlada produljiti rok za provedbu popisa stanovništva koji je trebao biti gotov do 29. listopada, do 14. studenog kako bi popis bio napravljen na najbolji mogući način. Rok se produljuje kako bi se dalo dovoljno vremena da se u miru dovrši popis po svim manjim džepovima koji su preostali diljem Hrvatske, objasnio je premijer.

Produljenje ne čudi ni jer se popisivači suočavaju s najraznovrsnijim ”situacijama” ispred i iza zatvorenih vrata stanova građana. Proteklih tjedana u medijima su se pojavljivale razne anegdote, ali najnovije svjedočanstvo Mateja iz Zagreba (prezime poznato redakciji), popisivača koji je svoje iskustvo podijelio ekskluzivno za Zagreb.info, nadmašuje sve. On se naime našao pred vratima stana iza kojih se nakon zvonjave čulo panično: “Oblači se, vratio se ovaj moj!”.

‘Gospođa pomislila da sam joj suprug’

Kada je Matej pozvonio, ljubavnik je pokušao pobjeći iz stana.

”Gospođa je pomislila da sam joj suprug te me nije prepoznala ispod maske sve dok nisam rekao da sam iz Hrvatskog zavoda za statistiku”, pojašnjava Matej ovu ljubavničku zavrzlamu za Zagreb.info.

“Dotični gospodin s početka priče je zatvarao zatvarač na hlačama pokušavajući pobjeći meni iza leđa. Bijeg je pomalo izgledao na filmski scenarij te sam mislio na tren da je riječ o skrivenoj kameri”, prepričava Matej.

‘Ne mogu iznositi imena’

Nesretni su ljubavnici nakon popisa vjerojatno odahnuli, ali nije i on. Iako svi misle kako je s ljudima najteže raditi, Matej svjedoči kako su mu se u posao petljale i životinje. U jednom je kućanstvu zatekao životinjsko carstvo od deset mačaka, dva psa i zeca i to ne bi bio problem da se jedan mačak nije konstantno pokušavao smjestiti na njegov laptop dok je unosio podatke.

Pitali smo je li imao nekih ružnih situacija, ali kako je radio i u svom susjedstvu, Matej odgovara:

“Budući da se radi o susjedima, ne mogu govoriti o ružnim situacijama jer to s moje strane ne bi bilo u redu, kao što ne mogu iznositi ni imena gore spomenutih. Znate, kako kažu u narodu, bliži susjed je ponekad važniji i od dalekih rođaka.”

Plaća 5400 kuna

Saznali smo i cijenu rada. Popisivači, kontrolori i nadzor biti će plaćeni 5400 kuna plus 600 kuna za završenu edukaciju. Potom i četiri kune po osobi u domaćinstvu i sedam kuna po stanu.

Matej ih je na početku dobio stotinjak za popisati, ali taj se broj povećao za šest puta budući da su mu neki kolege i kolegice u hodu odustajali pa je preuzimao i njihova zaduženja.


Komentari