POPIO JE LITRU VOTKE: Tinejdžeri slave kraj škole, 14-godišnjak završio u Klaićevoj: ‘Nadamo se da će biti dobro, ali radi se o teškom stanju opijenosti’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Brojni tinejdžeri, povodom zadnjeg dana škole zaputili su se na Jarun i Bundek kako bi proslavili kraj godine. No, neki to čine na pogrešan način, konzumiranjem alkohola. Zbog toga je jedan 14-godišnjak završio u Klaićevoj jer je navodno popio litru votke. Još dvoje mladih je završilo u Klinici, a u HRT-ovoj emisiji Ivana Portolan Pajić iz Gradskog ureda za zdravstvo poslala je apel roditeljima da dođu po djecu.

“Napravili smo sve što je u našoj moći da suzbijemo štetnu zlouporabu alkohola u mladoj populaciji, radi se o maloljetnicima u dobi od 14, 15 i 16 godina, a vjerujemo da među njima nažalost ima i mlađih”, izjavila je Portolan Pajić.

Iako su i u koordiniranoj akciji s Gradskim društvom Crvenog križa i Hitnom medicinom Grada Zagreba, komunalnim redarstvom, spasilačkom službom te Državnim inspektoratom, ističe da ne oni ne mogu pokriti sve dijelove Grada jer se slavlja održavaju posvuda.

“Već smo imali nekoliko slučajeva intoksikacije, od toka jednu vrlo tešku intoksikaciju maloljetnika od 14 godina koji je upućen u bolnicu. Nadamo se da će biti dobro, ali radi se o zaista teškom, akutnom stanju opijenosti. Molim roditelje sve djece koji znaju da su im djeca na zabavama, da krenu prema svojoj djeci, da ih preuzmu i odvedu kućama”, apelira Portolan Pajić.

Kaže i kako proslava na Bundeku i Jarunu nema veze s Gradom te da su to organizirali mladi “na svoju ruku”.


Komentari