PONOVO PROMETNI KOLAPS: Zatvaraju se prometnice u centru grada

Facebook

Promet će biti zaustavljen od 18.30 do 20.30 sati.

U nedjelju 06.11. u 19 sati u Parku Zrinjevac starta ulična atletska utrka na 10 kilometara koju organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”.

Rekordan broj natjecatelja, čak 2300 trkača, trčat će kroz centar Zagreba novom stazom koja ove godine uključuje gradske znamenitosti kao Trg bana Jelačića, Ilicu, Britanski trg… Prijave na utrku više nisu moguće jer je utrka rasprodana još sredinom rujna!

Pozivaju se građani Zagreba da u 18:30 sati dođu na navijačke punktove na Zrinjevcu gdje ih čekaju navijački rekviziti, a gdje će moći izraditi i vlastiti originalni transparent kojim će podržati i navijati za natjecatelje u odličnoj atmosferi.

Ukoliko građani ne mogu doći u centar grada, utrku mogu pratiti putem live prijenosa koji će voditi aktivna trkačica i velika zaljubljenica u trčanje, Ana Stunić.
Ambasadorica ovogodišnje utrke je Nevena Rendeli Vejzović, a nastup na utrci su najavili i najbrža Hrvatica na 10km Matea Parlov, najpoznatiji hrvatski Ironman Dejan Patrčević, zatim rekorder staze ZG Cenera Drago Paripović, te bivši ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

Cener će ove godine biti prava internacionalna utrka jer su svoj dolazak najavili i trkački timovi Belgrade Urban Running Team (BURT) iz Beograda, zatim Red Snakes Milano iz Italije te gosti iz Njemačke Run Fleet Hamburg crew.

Utrka ima i humanitarni karakter jer će sav prihod od donacija sponzora Cedevite i Nissana za radove uličnog umjetnika Svenkija Vidovitog biti direktno uplaćen kući „Sv. Vinka Paulskog“ u Oborovu koja brine o odraslih osoba s višestrukim tjelesnim i intelektualnim teškoćama.

VAŽNO! Na dan utrke, u nedjelju 6.11., sav cestovni i tramvajski promet bit će na svim dijelovima staze u potpunosti zaustavljen u periodu od 18:30 – 20:30 sati.


Komentari