Ponovo je krenula redovita naplata parkinga: Evo tko sve i dalje ima pravo na besplatan parking

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Od danas se više ne može parkirati na zelenim površinama te će sva vozila koja su zatečena tamo biti pokupljena od strane pauka.

“Jučer smo obavili “screen testiranje” po centru, da provjerimo koliko je tako parkiranih automobila od vlasnika iz centra i ispostavilo se da većina njih pripada ljudima koji uopće ne stanuju u centru, već su se ondje parkirali pri dolasku na posao ili nešto slično”, kaže za Večernji list Darko Kleinberger iz Zagrebparkinga.

Podsjećamo, mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima imaju oni koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, a čiji su objekti oštećeni u potresu.

Korisnici koji imaju prebivalište u zoni naplate i čiji su objekti oštećeni u potresu svoje automobile mogu besplatno parkirati u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1, a od danas mogućnost besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima moći će koristiti i građani koji imaju prebivalište na području Gornjeg i Donjeg grada, a čiji su objekti oštećeni u potresu.

Korisnici koji žele ostvariti pravo besplatnog parkiranja trebaju ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima, koji se može preuzeti na web stranici podružnice Zagrebparking i na blagajnama podružnice.

Ukoliko zadovoljavaju uvjete, korisnicima će se izraditi parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s crvenom oznakom „neuporabljivo“, odnosno s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina sa žutom oznakom „privremeno neuporabljivo“.

Korisnici mogu dobiti besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu, za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici.


Komentari