Ponovno se otvara legendarna zagrebačka kavana: Kavkaz će dobiti novo ruho

Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

Radovi će biti gotovi koncem godine.

Počelo je preuređenje prostora u kojem se nekad nalazila kultna kavana Kavkaz. Novi vlasnik kavane je poduzetnik Tomislav Rajić, a objekt je projektirala arhitektica Mirta Đaković koja je uredila i restoran Barbieri’s te Malu kavanu

Počelo je preuređenje prostora u kojem se nekad nalazila kultna kavana Kavkaz.

Projektantica je arhitektica Mirta M. Đaković iz tvrtke Design MM projekt koja je projektirala i restoran Barbieri’s, Malu kavanu na Trgu bana Jelačića, Oranž wine bar u Ilici te restoran Mano 2 u prizemlju poslovnog objekta Green Gold.

Radovi će biti gotovi do kraja godine, Kavkaz će dobiti novo ruho.  Također se očekuje da će se vratiti i stari gosti koji su godinama pohodili Kavkaz, piše Jutarnji.

Ovaj prostor nekad je bio gradski, odnosno do 2013. godine kada je vraćen privatnim vlasnicima vraćen i zadnji dio prostora koji su prostor prodali Tomislavu Rajiću, trenutno jedinom vlasniku.

Kavkaz je radio do 2015. godine, kada je zatvoren od strane Porezne. Tijekom osamdesetih godina Kavkaz je bio dio poznatog trokuta Kavkaz – Zvečka – Blato. Kavana je također bila poznato okupljalište intelektualaca, umjetnika i boema. Možemo slobodno reći – umjetnički centar svemira.

>>>NEKE JOŠ DELAJU: Najpopularnije zagrebačke birtije u kojima ste bili ‘inventar’


Komentari