PONOS NA JELAČIĆU: Građani se prisjetili jednog od najemotivnijih dana u hrvatskoj povijesti

Screenshot

Obilježavamo dan uklesan zlatnim slovima u hrvatsku povijest.

Na Trgu bana Josipa Jelačića, Hrvatska je obilježila 25 godina od međunarodnog priznanja neovisnosti, koncertom prigodno nazvanim “Moja domovina”.

Na koncertu su nastupili: Tereza Kesovija, Dražen Žanko, Vladimir Kočiš – Zec, Hrvoje Hegedušić, Krunoslav Kićo Slabinac, grupa Magazin, Mladen Kvesić, Đani Maršan i Radojka Šverko, a prigodne domoljubne pjesme izvode Najbolji hrvatski tamburaši, Klapa Hrvatske ratne mornarice te Orkestar Oružanih snaga RH, pod ravnanjem dirigenta Miroslava Vukovojca Dugana.

Srceenshot/Livecamcroatia.com
Srceenshot/Livecamcroatia.com

Okupljeni građani tako su se prisjetili jednog od najemotivnijih dana u hrvatskoj povijesti. Prije 25 godina zauzeli smo svoje mjesto na karti svijeta, a suze radosnice bile su pomiješane s brigom i strahom za živote najvoljenijih koji su međunarodno priznanje dočekali na ratištima.

Svi izvođači okupljeni na Trgu na kraju koncerta su izveli Moju domovinu, pjesmu koju ju je početkom Domovinskog rata snimio Hrvatski Band Aid, pjesmu na koju smo plakali i uz koju smo se nadali hrvatskoj budućnosti.

 

 


Komentari