Pomozite samohranoj majci: Zbog začaranog kruga birokracije ne može dobiti posao ni upisati dijete u vrtić

Screenshot

Grupa pod nazivom Zagrebački humanitarci prije tjedan dana otvorila je akciju za prikupljanje pomoći, ovoga puta za jednu samohranu majku. Radi se o žrtvi obiteljskog nasilja koja je nedavno izašla iz Sigurne kuće, a s djetetom starim ni godinu dana živi u kući s mnogo vlage, plijesni i propuha. Jedino joj je primanje porodiljna naknada koja završava krajem ovog mjeseca.

Potrebno joj je sve, od prehrambenih proizvoda, sredstva za čišćenje, do kozmetike i lijekova za dijete. U 10 dana, koliko traje akcija prikupljanja, Zagrepčani su pokazali da imaju veliko srce. Prikupljen je velik broj potrepština, a majka je dirnuta ovom gestom i neizmjerno zahvalna.

Trenutno je nezaposlena jer poslodavci nisu oduševljeni kada čuju da se radi o samohranoj majci, a mjesto u vrtiću nije uspjela dobiti jer ne radi. I tako u začarani krug. Kako bi napokon mogla početi raditi, humanitarke Ana, Mia, Iva i Sandra žele osigurati vrtić za dijete. Njihov poziv građanima prenosimo u cijelosti:

“Dragi naši, posjetile smo našu hrabru majku i odnijeli joj stvarčice koje su joj poslali neki od vas. Jako je zahvalna za sve što dobije, a ono što nas je posebno ganulo je njena želja da sve što dobije podijeli s nekim drugim tko je u sličnoj situaciji, misleći da ona sada ima previše.
E sad…imamo jednu želju i tu trebamo vas. ❤ Preduvjet njenog zapošljavanja je da se djetetu osigura vrtić. Nažalost, unatoč preporuci CZSS nije dobila mjesto u nekoliko kilometara udaljenom gradskom vrtiću, a nema majku niti ikog tko bi joj čuvao dijete dok je na poslu. Svim srcem željeli bismo joj osigurati novac za najmanje dva mjeseca obližnjeg privatnog vrtića. Molimo vas da preskočite po jednu kavu i pomognete nam da prikupimo novčeke za našu Majku Hrabrost.
Posebna zahvala onima koji su se već uključili. 
Oni koji žele, mogu uplatiti kunice na IBAN otvoren isključivo za ovu namjenu: HR4923600001502618340 s naznakom: donacija.
Svi koji se žele uključiti, za primopredaju donacije mogu kontaktirati naše voditeljice Mia Sofilić Gaćeša, San Dra, Iva Šamija ili Ana-Marija Paić ili dogovoriti preuzimanje na 099/6172-430.
Vaše donacije možete ostaviti na našim sabirnim mjestima:
• Šišaona, Jurišićeva 9, Zagreb
• Chill Bar, A. Šenoe 2, Kerestinec
Ili poslati na sljedeće kioske Tiska:
• ZG – Botinec-Tržnica, Bašćanske ploče 5, 10 000 Zagreb, šifra: 915870
• SAMOBOR – Kaufland, Grada Wirgesa 2, 10 340 Samobor, šifra: 919800″

Obzirom da je se radi o žrtvi obiteljskog nasilja koja je nedavno izašla iz Sigurne kuće, humanitarke mole građane da ne traže objavu osobnih podataka, kako sigurnost majke ne bi bila ugrožena.


Komentari