POMOZITE, DIJELITE DALJE! Traži se baka Marija, dobra srca žele joj pomoći (FOTO)

Facebook

Mole se Zagrepčani da pomognu naći baku Mariju i još jednom pokažu kako imaju veliko srce spremno pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Nedavno smo pisali o sirotoj baki Mariji (86) iz Rudeša, koja svakoga dana sjedi i prosi na tramvajskoj stanici na Draškovićevoj ili nešto niže na uglu s Trgom Hrvatskih velikana. Zagrepčani su pokazali veliko suosjećanje i pokušali pomoći baki, ali baš tada joj se izgubio svaki trag.

“Ovo je baka Marija. Ima 86 godina, slabo čuje, hoda teško pomoću štake i nema nikog svog. Svaki dan sjedi na hladnom tlu na tramvajskoj stanici na Draškovićevoj. Iz Rudeša je. Za svaku dobivenu kunu zahvalno sklapa ruke. Pitam ju hoće li da joj kupim pecivo u obližnjoj pekari. Kaže, nema zube. Molim me da joj u Konzumu na uglu Draškovićeve i Trga hrvatskih velikana kupim ulje i rezance za juhu. Pokazuje mi odlijepljenu potplatu na cipeli. Pomognimo baki Mariji”, pisao je zabrinuti građanin. No, Zagrepčani koji su odlučili pomoći javljaju kako bake više nema na mjestu gdje je inače sjedila.

>>> NA PRIČU BAKE MARIJE NISMO MOGLI SAKRITI SUZE Evo zašto je baka osvojila srce Zagrepčana (FOTO)

Među prvima su reagirali iz udruge “Are you serius?” koja skrbi o izbjeglicama, ali tvrde kako im je cilj pomoći svakoj socijalno ugroženoj osobi. Iz Udruge tvrde kako baku pokušavaju pronaći već danima kako bi joj dali nešto toplije odjeće i hrane, no, nikako je nisu uspjeli pronaći.

Stoga pozivamo sve Zagrepčane koji su vidjeli baku Mariju da pošalju poruku na njihovu Facebook stranicu ili im se obrate telefonski na broj +385 99 238 1984.

 

Facebook
Baka Marija/Foto: Facebook


Komentari