POMOĆ POLJSKIM HODOČASNICIMA: Zagrebački Caritas stavio im je na raspolaganje smještaj u svojim objektima

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

“Teška prometna nesreća koja se rano jutros dogodila kod Brezničkog Huma izaziva u nama sućut prema obiteljima poginulih poljskih hodočasnika te brigu za pomoć stradalima i njihovim obiteljima”, priopćila je zagrebačka nadbiskupija.

Dodaju da je više stradalih osoba zbrinuto u zagrebačkim bolnicama gdje im se pruža potrebna zdravstvena skrb.

Napominju da se odlukom kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, Caritas Zagrebačke nadbiskupije stavlja na raspolaganje mogućnost smještaja za članove obitelji stradalih hodočasnika.

Pozivaju osobe koji znaju poljski

“Zagrebački Caritas spreman je pružiti potrebni smještaj u svojim objektima u Vukomercu i u Kući za mlade na Selskoj cesti članovima obitelji hodočasnika koji se oporavljaju od zadobivenih ozljeda, kao i drugu potrebnu pomoć”.

“Pozivamo osobe – volontere – koji znaju poljski jezik da nam se jave radi lakše komunikacije. Svoje prijave volonteri mogu slati na mail: [email protected], a potrebe za smještaj na: [email protected] ili na: mob 099 2391 607”.

“Nadamo se da će svi ozlijeđeni brzo oporaviti i vratiti svojim obiteljima te molimo za njihov oporavak”, ističe s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa.


Komentari