POMAMA ZA KARTAMA OD 4 KUNE: Isplati li se građanima uzimati pokaz?

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz ZET-a su poručili da je novouvedena tridesetominutna vozna karta po cijeni od četiri kune više nego dobro prihvaćena te dodali da su pojedini građani kupovali veće količine karata odjedanput.

Tomislav Jurić kazao je da otkako je u opticaju, prema informacijama s terena, nova je karta i više nego dobro prihvaćena, no primijetili su da su građani kupovali veće količine karata odjedanput.

U upotrebi nadograđeni sustav elektroničke naplate prijevoza u vozilima, a ne bilježimo poteškoće u radu. Naravno, nekoliko će dana trebati da se putnici naviknu na proces kupnje tridesetominutne karte. Prodajna mreža je dobro opskrbljena.

Međutim, primijetili smo kako su pojedini građani kupovali veće količine karata odjedanput. Vozači su odmah po dolasku na okretišta uzimali dodatne količine, kao i pojedini kiosci “, kazao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić, piše Poslovni dnevnik.


Facebook/ Zakaj volim Zagreb
Facebook/ Zakaj volim Zagreb

‘Mnogima se pokaz ne isplati’

Iako se SDP-ovom skupštinskom zastupniku Dominiku Etlingeru sviđa uvođenje polusatne karte, smatra da su njenim puštanjem u opticaj u nepovoljan položaj stavljeni svi oni građani koji kupuju pokaze, osobito oni koji su već uzeli godišnji pokaz. Svoje je stajalište izrazio u priopćenju:

Zagrebački SDP više puta se zalagao da cijena karte bude određena prema duljini vožnje. Riječ je o najpoštenijem načinu naplate jer je temeljen na principu “plati onoliko koliko se voziš”. Dakle, prema realnoj duljini vožnje. Nažalost, za to nije bilo sluha ni volje. Čekala se zora lokalnih izbora.

Ovom promjenom svi putnici koji redovno plaćaju opći mjesečni pokaz od 360 kuna ili opći godišnji pokaz od 3.480 kuna stavljeni su u nepovoljan položaj. To je rezultat odluka koje se donose napamet bez ikakve podloge u prethodnoj analizi stanja. Primjer radnika koji na putu do posla i s posla provede do 30 minuta u javnom prijevozu u jednom smjeru, a takvih slučajeva ima najviše, pokazuje da kupnja pokaza više nije isplativa.

Naime, putujete li javnim prijevozom isključivo na posao isplativije je kupovati nove polusatne karte. U slučaju petodnevnog radnog tjedna kalkulacija pokazuje da se za polusatne karte treba izdvojiti 176 kuna, a u varijanti šestodnevnog radnog tjedna 208 kuna. U oba slučaja, cijena je značajno manja od cijene mjesečnog i godišnjeg općeg pokaza ZET-a“, stoji u priopćenju Dominika Etlingera, piše Dalje.com.

Najavio je da će SDP Gradskoj skupštini uskoro predložiti da se smanjenjem cijene općih godišnjih i mjesečnih pokaza ispravi nepravda nanesena velikom broju ljudi koji kupuju pokaze.

I Mrak Taritaš za “pametne karte”

HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš prokomentirala je novu ZET-ovu kartu ponovivši da građani trebaju putem “pametnih karata” plaćati onoliko stanica koliko se voze.

Svugdje u svijetu normalno je da plaćate prema broju stanica koliko se vozite, da imate kombinirane pametne karte. Našim građanima želim da te pametne karte imamo u drugoj polovici godine“, poručila je Mrak Taritaš.

Primjedbe i zamjerke građana

Čini se da je uz jeftinije karte došla i stroža kontrola, tvrde građani. Ipak, neki su upitali što se događa u slučaju zastoja i netko s polusatnom kartom “prešiša” to vremensko ogrančenje, a neki tvrde da je ovo samo predizborni trik za skupljanje glasova.

Oni koji se svakodnevno voze samo nekoliko stanica oduševljeni su ovime, ali oni čija vožnja traje nešto duže tvrde da za njih nema nikakve koristi u ovome. Ipak, mnogi su zaključili da je fer da oni koji se kraće voze, manje plaćaju. 

Iako se većini novost sviđa, mnogo Zagrepčana zaključilo je da bi umjesto vremenskog ograničenja trebalo staviti ograničenje po broju stanica. Dakle, plaćali bi za onoliko stanica koliko se vozimo, a ne pola sata, jer se lako može upasti u gužvu iako se možda vozimo samo tri stanice, a minute brzo “iscure”.

>>>IDU KO ‘LUDE’: Građani se pomamlili za jeftinim kartama, ali imaju i zamjerke

Komentari