POLUMARATON ZATVARA JARUN Obilježava se Svjetski dan trčanja

Polumaraton “Ivan Starek” koji će se sutra trčati 34. put zatvorit će promet na Jarunu u razdoblju od 10,45 do 14,00 sati. Organizator Atletski klub Maksimir moli sve građane za strpljenje i razumijevanje zbog zatvaranja prometa.

Atletski klub Maksimir u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obilježava Svjetski dan trčanja 34. polumaratonom „Ivan Starek“, a utrka se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba gosp. Tomislava Tomaševića.

Izaslanik gradonačelnika g. Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade će doći na samo događanje, te će u 10,55 sati, u 11,00 sati i 11,05 sati označiti start utrke na 5km, 10km i polumaratona 21km.

Foto: Google Maps, smjer kretanja utrke

Jedan od glavnih ciljeva utrke je promicanje sportske rekreacije, unapređenje zdravlja i kvalitete življenja, u čemu će pomoći stručnjaci iz NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ u vidi savjetovališta na samom događanju i vođenja zagrijavanja svih trkača uoči utrke (10,40 sati)

Memorijal „Ivan Starek“ nastao je kao sjećanje na legendarnog skromnog trkača Ivana Stareka, počeo je kao polumaraton, a danas je to cjelodnevni događaj cestovne atletike, jedinstven u Hrvatskoj i sastoji se od nekoliko utrka i to na 5, 10 i 21 kilometar. Utrku je 1987. pokrenuo Atletski klub Veteran (bivši naziv za Atletski klub Maksimir), kao utrku sjećanja na Ivana Stareka, dugoprugaša koji se trčanjem počeo baviti tek u ranim tridesetim godinama, a preminuo je prerano i neočekivano u svojoj 65. godini. Utrka ima veliku tradiciju i jedna je od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj.

Komentari