Polnoćke u katedrali nema, ali evo u kojim zagrebačkim župama možete dočekati Božić

Foto: Zagreb.info

Prvi put nakon 141 godine, Zagrepčani će se morati odreći tradicionalnog odlaska na polnoćku u katedralu. Podsjetimo, slično je najavljeno i prošle godine, no misa se ipak održala. No, katedrala kreće u obnovu i zatvara svoja vrata do daljnjeg.

No, na polnoćku svejedno možete otići u drugim crkvama. Tako će kardinal Josip Bozanić misu održati u Župi svetog Jeronima na Maksimiru, a božićnu misu u 10 sati vodit će u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, a u isto vrijeme na Tri kralja bit će u Brestovju, odnosno Župi blaženog Alojzija Stepinca. Prijenos će s moći pratiti i na Hrvatskoj radioteleviziji.

Misa polnoćka u Župi blaženog Ivana Merza u Španskom i bit će na otvorenome, a držat će ju mons. Šaško. Iz zagrebačke prvostolnice izvijestili su i da će polnoćku u Župi Blažene Djevice Marije Pomoćnice u Ivancu Bistranskom voditi mons. Gorski.

U crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu održat će se i dječja polnoćka u 20 sati i u 22 sata, te u ponoć euharistija za odrasle. Pola sata prije ponoći, počet će misa u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Trnskom.

Za one koji rado planinare, razveselit će vijest da će se održati i polnoćka  u kapelici Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata na Sljemenu, koju već tradicionalno pohodi velik broj planinara, doznaje Večernji.

Za ulazak u crkvu nisu potrebne COVID potvrde no na snazi su epidemiološke mjere koje otprije vrijede za vjerska okupljanja, a odnose se na razmak od dva metra, nošenje maske, dezinficiranje ruku. Također, blagoslovljene vode nema na ulazu, a pričest se prima na ruku.


Komentari