Politička drama u ZKM-u: Glumci protiv Bandićeve ravnateljice, žele drugog ravnatelja

FOTO: zekaem.hr

Ljuboja je poznat u javnosti kao potpisnik peticije potiv tadašnjeg ministra kulture Hasanbegovića

Nakon gotovo pet sati vijećanja kazališno vijeće Zagrebačkog kazališta mladih odlučilo je sa četiri glasa kako novi ravnatelj poznatog kazališta će biti Danijel Ljuboja, dok je tadašnja ravnateljica Snježana Abramović Milković dobila glas samo predstavnice Grada Zagreba Kostadinke Velkovske, piše tportal.

Ljuboja koji je član glumačkog ansambla ZKM-a dobio je glasove glumaca Jasmina Telalovića i Petra Levantića, predstavnika Grada Zagreba redatelja Gorana Sergeja Pristaša i odvjetnika Borisa Babića koji dolaze iz stranaka lijeve opcije Zagreb je naš i Glas.

Prema pisanju Tportala, glumački ansambl nikada nije bio zadovoljan s Abramović kao ravnateljicom zbog manjka kazališnog obrazovanja, te otvorene potpore gradonačelnika Milana Bandića.

Upravo to je pridonijelo pismu glumačkog ansambla u kojem je 25 glumaca dalo potporu Danijelu Ljuboji kao njihovom izboru za novog ravnatelja poznate zagrebačke kazališne kuće.

Danijel Ljuboja poznat je javnosti kao potpisnik peticije u kojem se tražila smjena tadašnjeg ministra kulture Hasanbegovića, te je dao podršku Nini Violić nakon što je ona pozvala na bojkot Hasanbegovića kao ministra kulture uslijed čega je i izašao iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Iako je situacija u ZKM-u dramatična s umjetničke perspektive, ukazuje na politička razilaženja unutar samog grada. Abramović je presudila bliskost s Bandićem, dok su predstavnici Glasa i Zagreb je naš odlučili se za  drugog kandidata.

Kazališno vijeće uputit će svoj prijedlog na Odbor za kulturu na čijem je čelu Bruna Esih, predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku koja je sa svojim stranačkim kolegom Zlatkom Hasanbegovićem u programskoj suradnji sa zagrebačkim gradonačelnikom. U slučaju da Odbor za kulturu prihvati prijedlog, konačnu odluku donosi Skupština grada Zagreba., navodi Tportal.


Komentari