Policijske akcije za vikend: evo na što će posebno obraćati pažnju

hr.wikipedia.org

Ciljani prekršaji će se nadzirati i sankcionirati

Tijekom vikenda, od petka, 26. siječnja do ponedjeljka, 29. siječnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcija Pojas, mobitel i dječja sjedalica.

Tijekom akcije prioritetno će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te uporabe mobitela, kao i ostali prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

Četiri glavne ubojice u prometu

I ovog vikenda, od 26. do 28. siječnja 2018., posebice u noćnim satima, na području PU zagrebačke policijski službenici poduzimat će pojačane aktivnosti u prometu, a sve u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Prioritetne aktivnosti bit će usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje tzv. četiri glavne ubojice u prometu: prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i drugih teških prekršaja.


Komentari