POLICIJSKA APLIKACIJA skinuta već 20.000 puta: Najviše prijava bilo je u ZAGREBU

hr.wikipedia.org

Građani odlično reagirali na policijsku aplikaciju.

Prije 20-ak dana policija je pokrenula novu mobilnu aplikaciju kojom građani mogu prijaviti prekršaj ili kazneno djelo, a već sad su vidljivi značajniji rezultati. Naime, aplikaciju je već skinulo oko 20.000 građana, a policija je do sada dobila 1457 prijava u svih 20 policijskih dežurstava. Od toga su 774 prijave prihvaćene, a 516 ih je odbijeno, javlja Dnevnik.hr.

“Građani najčešće prijavljuju one probleme s kojima se svakodnevno susreću. A to su različiti problemi u njihovim kvartovima, na ulicama gdje oni se kreću, tako da se u većoj mjeri prijave odnose na probleme u prometu”, naglasio je Krunoslav Borovec, pomoćnik ravnatelja policije. Međutim, bilo je i ozbiljnijih dojava koje su zahtijevale žurnu policijsku intervenciju i izlazak na teren. Kako navodi Dnevnik.hr, zahvaljujući građanima, policija je čak i razriješila neke slučajeve.
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Svaka prijava je anonimna, šalje se fotografija s mobitela i može se dodati detaljnijij opis. Bilo bi dobro da je na mobitelu uključena lokacija kako bi policija zna gdje se dogodilo prijavljeno djelo ili prekršaj.[/box]

Komentari

loading...
-->