POLICIJSKA AKCIJA ZAŠTITE PJEŠAKA: Sprovodi se u utorak, posebno će gledati ovo

Ivan Ramađa

Policija će u utorak sprovest akciju Zaštite pješaka.

Na području I. postaje prometne policije Zagreb, tijekom prvih osam mjeseci 2016. u 2.267 evidentiranih prometnih nesreća poginulo je 11 osoba, a ozlijeđena je 731 osoba.

Od sveukupnog broja poginulih (11) osoba pješake kao sudionike u prometu evidentiramo s najvećim brojem poginulih – 7 ili 63,6% te će stoga policijski službenici I. postaje prometne policije Zagreb u utorak, 20. rujna od 7 do 15 sati, provest akciju Zaštita pješaka.

Akcija će biti usmjerena na prekršaje vozača iz čl. 133.-135. Zakona o sigurnosti prometa na cestama te ih pozivamo da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima, a pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i da poštuju zeleno svjetlo na semaforu.

Također, s obzirom na početak školske godine 2016./2017. i tekuću akciju Poštujte naše znakove usmjerenu na zaštitu djece u prometu, pozivamo vozače na dosljedno poštivanje prometnih propisa i opreznu vožnju u blizini škola, vrtića i igrališta, kazali su u PUZ-u.


Komentari