Policijska akcija nadzora alkoholiziranosti: Rekorder izazvao prometnu

FOTO: Ivan Klindić

U dane provođenja akcije utvrđena su ukupno 1.002 prometna prekršaja, od čega je 118 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. 

Tijekom vikenda, od 11. do 17. prosinca na području Policijske uprave zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga, koje su istovremeno provodile i u zemljama Europske unije. U akcijama je provedena kontrola ukupno 2.475 vozača, od kojih je 143 bilo pod utjecajem alkohola (5,8%).

U dane provođenja akcije utvrđena su ukupno 1.002 prometna prekršaja, od čega je 118 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzete su 102 vozačke dozvole, a iz prometa je isključeno 118 vozača. Kod 15 vozača (12,7%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u subotu, 16. prosinca u 5.20 sati, 58-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2.23 g/kg, a kretao se južnim kolnikom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom SR Njemačke i prilaznim kolnikom trgovačkog centra izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom.

–  u nedjelju, 17. prosinca u 4.40 sati, 43-godišnjakinja je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od  1.55 g/kg, a kretala se kolnikom Zagrebačke ulice u Velikoj Gorici u smjeru sjeverozapada.

Za vrijeme akcije evidentirano je 8 vozačica (6,8%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Pet je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano sedam osoba, a  testovi su bili negativni, dok su 3 osobe odbile testiranje.

Komentari

loading...