Policija uhitila zagrebačkog svodnika! Imao je 8 prostitutki!

Ilustracija: Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji i koordinaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva policije, PNUSKOK-a i Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela „Prostitucija“ na štetu više ženskih osoba.

“Sumnja se da je prema unaprijed stvorenoj namjeri da za sebe i drugoga pribavi nepripadnu imovinsku ili drugu korist tijekom travnja i početkom svibnja 2019. godine mamio, vrbovao i poticao oštećene ženske osobe da, radi stjecanja materijalne koristi, pružaju spolne usluge uz novčanu naknadu.

S tim je ciljem i namjerom putem sredstava javnog informiranja, oglašavao oglase u kojima je, pod krinkom obične, ručne ali i erotske masaže, tražio ženske osobe koje bi pružale navedene usluge. Potom, u osobnom kontaktu sa zainteresiranim ženskim osobama, dogovarao je uvjete pod kojima će pružati uslugu i način zarade.

Nadalje, putem sredstava javnog informiranja objavio je veći broj oglasa u kojima je, također pod krinkom masaže i erotske masaže, u kojima se nudila usluge masaže i erotske masaže odnosno spolnih usluga. U stanu u Zagrebu, na području Trešnjevke, koji je prethodno unajmio upravo za potrebe pružanja spolnih usluga, oštećene osobe su telefonski stupale u kontakt sa zainteresiranim muškarcima te se predstavljale lažnim imenima s njima dogovarale vrijeme, vrstu i cijenu usluge koju su uvijek pružale u tom iznajmljenom stanu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.


Komentari