Policija uhitila serijskog rezača lokota i kradljivca bicikala

Foto (ilustracija): Marko Todorov / CROPIX

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u sedam krađa.

Naime, sumnja se da je 21-godišnjak tijekom 2017. godine, dva puta u rujnu te jednom u listopadu i prosincu, ispred trgovačkog centra na Slavonskoj aveniji došao do bicikala koje su vlasnici prethodno uredno osigurali lokotom da bi on zatim presjekao lokot i otuđio bicikle na štetu četiri osobe starosti 41, 54, 42 i 29 godina.

Isto je tako u svibnju 2018. godine ispred trgovačkog centra na Slavonskoj aveniji prerezao lokot kojim je bio vezan bicikl 22-godišnjakinje i otuđio ga. U kolovozu 2018. godine je zajedno s još dvije, zasad nepoznate osobe, na istoj adresi otuđio bicikl 30-goodišnjaka.

Tijekom rujna 2019. godine ponovno je sam došao ispred istog trgovačkog centra gdje je prerezao sajlu kojom je bio vezan bicikl 55-godišnjakinje te ga otuđio.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 18.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari