Policija traži počinitelje: U Prečkom nije eskplodirao plin, nego je podmetnuta bomba

Foto: Facebook/ Prečko moj kvart

Policija je na izvanrednoj konferenciji za novinare izvijestila javnost kako uzrok eksplozije nije plin, nego neutvrđena eksplozivna naprava te da se za odgovornima traga.

“Jedna osoba s invaliditetom je ozlijeđena i morali smo osigurati ljestve i užad kako bismo je evakuirali. Statičar će morati pogledati stanje zgrade. Lift se pomaknuo od udara, bit će dosta štete”, rekao je za Index zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih.

Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, zbog navodnog događaja policija je odmah u postaju privela jednog susjeda.

“Kad je roknulo, izletila sam iz kreveta. Nisam odmah znala jel sanjam ili šta. Vrata stana su bila otvorena, štok izbijen. Kao da su tri munje udarile, tako je jako bilo. Provirila sam na stubište. Bila je zaglušujuća tišina potom. I onda se čula panika. Susjedi su istrčali iz svojih stanova. Nisam se ni snašla od šoka, a policija i vatrogasci već su nam bili u zgradi. Odmah su sve ogradili. Spasili su jednu susjedu koja živi sama i koja je u invalidskim kolicima jer mislim da je njezin stan od eksplozije najviše nastradao, a ona je ozlijeđena”, rekla je za Jutarnji list jedna stanarka zgrade.


Komentari