POLICIJA ODVELA AKTIVISTE, MEĐU NJIMA I SINČIĆ: U tijeku je deložacija obitelji Dukić na Črnomercu (VIDEO)

FOTO: Sanjin Strukic / PIXSELL

Dana 19. listopada u 10 sati na adresi Sveti Duh 8 počela je deložacija hrvatskog branitelja Mirka Dukića zbog kredita ilegalne RBA zadruge.

Naime, Mirko Dukić i njegova obitelj ostali su bez jedinog doma zbog nezakonitih aktivnosti RBA zadruge koja im je otkazala kredit i prodala njihov dom.

Riječ je o zadrugama protiv kojih se vodi istraga, čiji su krediti dokazivo ništetni, kao i kredit koji su dali obitelji Dukić i protiv kojih hrvatska Vlada mora donijeti mjere kojim će ih spriječiti u provođenju kriminala. Obitelj Dukić u svome domu uz aktiviste i policiju čekaju odluku o deložaciji.

FOTO: Željko Glasnović / Facebook
FOTO: Željko Glasnović / Facebook

Na deložaciji su prisustvovali i stranke Živi zid i Slobodna Hrvatska, ali i general Željko Glasnović, koji je cijelu situaciju u objavi na Facebooku nazvao “Croslavijom (sa zadahom bešćutnosti)”. Pojavio se nakratko i Ivan Pernar koji je morao otići zbog obveza u Hrvatskom saboru, no dao je podršku prisutnim aktivistima.

Živi zid na Facebooku javlja da je uhićen i Tihomir Lukanić, glasnogovornik koalicije Jedina opcija, a prema objavama se čini kao da su odvedeni svi aktivisti obiju stranaka, a policija je iznijela i saborskog zastupnika Ivana Vilibora Sinčića.

FOTO: Živi zid
FOTO: Živi zid

“Naši saborski zastupnici danas su pokušali obraniti dom obitelji Dukić. Iako cijeli Sabor tvdi da više nikad ne želi gledati scene izbacivanja obitelji na ulicu, obitelj se izbacuje na ulicu. Iščupan je saborski zastupnik i predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, dok Sabor i dalje raspravlja kako se deložacije ne bi trebale događati. Most i HDZ će, kažete, zaštititi obitelj i dom? Eno nelegalne RBA zadruge otele dom i uništile obitelj, a ministar Orepić šalje interventnu na naše zastupnike“, stoji u objavi na stranici Živog zida.

Aktivisti su podržali ljude kojima se želi oduzeti dom i tražili odgodu te pritom vikali: “Orepić, lažove!” i “Otpor!”, nazivajući ovu situaciju sramotom. Pritom su se na glas pitali kako ovi ljudi mogu ovakvo nešto raditi, a neka žena upitala je druge kako da onda rađaju djecu u ovakvoj državi. Situacija je zgrozila i one koji deložaciju prati na internetskim stranicama. Oni pak ne shvaćaju kako se nadležnima opraštaju milijunski dugovi, a “malim ljudima” uzimaju domove zbog 2 000 kuna. Kao primjer su spomenuli Ivu Majoli.

“Mostov ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić može jednim telefonskim pozivom zaustaviti sutrašnju deložaciju obitelji Dukić. Razloga za to ima na pretek samo je pitanje je li on političar i ministar koji ima hrabrosti reći NE bankarima. Ako se deložacija provede on je izravni krivac za to. Heroj ili Zločinac?” stoji u objavi stranke Slobodna Hrvatska.

Nepoznatoj gospođi je pozlilo, stoga su pozvali hitnu pomoć da intervenira, što se ubrzo i dogodilo.

Pitanje je u što se pretvorila država, jesmo mi postali tek “fikcija na papiru za naše političare”, kako je napisala Sabina.


Komentari