Policija objavila detalje eksplozije na Srebrnjaku: Nije u pitanju kvar, automobil nesretne obitelji ipak je zapaljen

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Tri mjeseca star Peugeot 3008 izgorio je jučer ujutro u Ulici Srebrnjak na zagrebačkoj Lašćini.

Zagrebački vatrogasci su se odmah po dojavi odazvali na intervenciju te ugasili požar i spriječili širenje vatre na obližnja vozila.

Kasnije se doznalo kako je vlasnik automobila Lidija Deković, majka 17-godišnje Nike koju je 6. listopada 2008. godine s četiri hica iz pištolja ubio njezin dečko, zaštitar Andrija Jauk (25) i koji je zatim pucao sebi u glavu.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Iako se sumnjalo na kvar na instalacijama vozila, policija je jutros otkrila nove detalje istrage.

“Obavljenim očevidom utvrđeno je da je najvjerojatnije nepoznati počinitelj otvorenim plamenom zapalio automobil, a požar se proširio na druga dva parkirana vozila, stabla, živicu i prometni znak. Materijalna šteta nije utvrđena”, priopćili su iz PU zagrebačke.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Svi pričaju o eksploziji vidim, ali auto nije eksplodirao. Došlo je do, koliko su mi policajci rekli, samozapaljenja, valjda kvara na instalacijama. Očevid još traje, ali nije ničiji piromanski čin koliko je dosad utvrđeno. Sinoć sam ga parkirao oko 19.30 sati blizu kuće a planuo je u zoru. Kako? Nije mi jasno. Auto je kupljen prije tri mjeseca gotovinom za 250 tisuća kuna. Imao je kasko, međutim, pitanje je koliku štetu će pokriti. Našu obitelj kao da već 12 godina prati karma”, govorio je jučer Krešimir Deković, suprug vlasnice automobila i otac ubijene djevojčice.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Podsjetimo, 17-godišnje djevojčice je ubijena istog dana kada i Ivana Hodak, a četveročlana obitelj Deković pokrenula je parnični postupak u kojem od Republike Hrvatske i KBC Zagreb potražuju gotovo milijun kuna odštete jer smatraju da su institucije mogle spriječiti smrt dvoje mladih ljudi.

Zaljubljeni Jauk je, naime, još ranije odlučio da će si pred nesuđenom ljubavi oduzeti život pa je nekoliko dana prije ubojstva njegova psihijatrica iz KBC Rebra slala dopis Odjelu za upravne poslove PUZ-a kako Jauku treba oduzeti pištolj i dozvolu koju je dobio tri dana ranije. Da bi tri dana od tog dopisa, policajci krenuli tražiti Jauka kojeg puna dva tjedna nisu uspjeli locirati. Činilo se kao da je propao u zemlju, a njegova psihijatrica je između ostaloga zaključila da je bio osoba s duševnim smetnjama.

(FOTO) Doznajemo čiji je automobil jutros eksplodirao na Srebrnjaku: Riječ je o obitelji koju je prije 12 godina pogodila velika tragedija


Komentari