Policija o navodnim incidentima ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića: Nakon tri godine osoba se smatra neosuđivanom

Ravnatelj KBC-a Zagreb dr. Ante Ćorušić (foto: screenshot HRT)

Ravnatelj KBC-a Zagreb dr. Ante Ćorušić danas je demantirao medijske natpise kojih se posljednjih dana pišu o njemu, a oni su da je obiteljski nasilnik koji je zbog prijetnji u alkoholiziranom stanju završio u psihijatrijskoj bolnici te da je nesavjesnim liječenjem pacijentici odstranio krivi jajnik.

U demantiju ravnatelj Ćorušić kaže da će se s publikacijama koje pišu neistine obračunati na sudu, a RTL je pokušao saznati od policije je li Ćorušić ikada bio prijavljen policiji.

Kako kažu iz PUZ-a, “nisu u mogućnosti izvješćivati javnost o postupanjima policije prema konkretnim osobama” i to prema Općoj uredbi o zaštiti podataka.

No, ipak kazali su kako “protekom tri godine od pravomoćnosti odluke o prekršaju, osoba se smatra neosuđivanom i svaka uporaba podataka o toj osobi, kao počinitelju, je zabranjena”.

Ćorušića mediji ‘terete’ da je 2009. pred članovima obitelji prijetio da će se ozlijediti stoga su oni zvali policiju, pa sukladno tome, ako je istinito, Ćorušića policija smatra neosuđivanim.


Komentari