POLICIJA O DIVLJOJ NOĆI: ‘Mladi sinoć na Jarunu nisu kršili mjere. Nije se skupio veći broj od dozvoljenog’

Diljem Zagreba u noći s subote na nedjelju mladi su se okupljali na otvorenom i zabavljali se do dugo u noć.

Hina od zagrebačke policije doznaje da su sinoć zaprimili dvije dojave o okupljanju osoba na Jarunu oko jezera, prvi put nešto iza 22 sata i drugi put oko tri ujutro. Nakon toga više nije bilo dojava.

“Policijski službenici postupanjem nisu utvrdili nikakve prekršaje, kaznena djela kao niti kršenje epidemioloških mjera, odnosno provjerom na mjestu događaja utvrđeno je da su se sve okupljene osobe držale propisanih mjera”, ističu u policiji.

Iako neki mediji navode da je riječ o nekoliko stotina mladih, iz policije kažu da okupljene osobe nisu bile grupirane u većim skupinama i grupama. “Čim je utvrđeno da nema kršenja epidemioloških mjera, znači da nije broj veći od dozvoljenog”, pojašnjavaju.

Iza 20 sati te nešto iza ponoći imali su dojave i o okupljanju kod HNK-a, ali je provjerom na mjestu događaja također utvrđeno da se osobe pridržavaju propisanih mjera.

Prethodno, u petak navečer, velik broj mladih okupio se kod Studentskog doma “Stjepan Radić”, a iz policije su potvrdili da su tijekom tog postupanja usmeno pozvali okupljene osobe na poštivanje epidemioloških mjera te da se trebaju razići, a što su okupljeni građani i napravili.

 

Komentari