‘Policija nije rastjerala mlade ispred HNK. Mladi se nisu okupili jer je padala kiša’ Božinović o situaciji prošlog vikenda

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Na presici Stožera u srijedu govorilo se o kršenju mjera na okupljanjima. Za sprovod Milana Bandića izdane su kazne organizatorima, dok za sprovod Miroslava Tuđmana nije bilo nikakvih sankcija.

“Policija je radila svoj posao, kao što ga radi svaki dan. Ovo je treći sprovod gdje su službe reagirale i izdale rješenje. Prva dva slučaja su se odnosila na nenošenje maski”, rekao je Božinović na upit da li je policija napravila sve što je trebala na sprovodu Milana Bandića.

“Nitko nije davao niti poticao bilo kakvo restriktivno ponašanje kad je u pitanju sprovod sugrađana. Kad se radi o očitom odstupanju, kad se ne nose maske ili slično, službe procjenjuju u konkretnim slučajevima”, rekao je Božinović.

Dotaknuo se i teme mladih koji se okupljaju ispred HNK. Božinović je ustvrdio da policija nije rastjerivala mlade, već da ih jednostavno nije bilo zbog hladnoće i kiše.

“Nije bilo ni rastjerivanja mladih ispred HNK. Mladi se nisu okupili jer je bilo hladno i padala je kiša. Policija je naučila da ju se želi predstaviti represivnijom nego što ona je“, rekao je.

Zagrebački holding i v.d. voditelja podružnice Gradskih groblja Roko Gruja dobili su kaznu zbog posljednjeg ispraćaja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji nije bio organiziran sukladno epidemiološkim mjerama.

Hrvatska u srijedu bilježi 962 nova slučaja od 7499 testiranih. U ovom tjednu zabilježen je porast broja novozaraženih od 25 posto. Po stopi smrtnosti nalazimo se na 18. mjestu u Europskoj uniji.

“Jučer sam u medijima čitao kako je već godinu dana prošlo od naše izjave da su iduća dva tjedna ključna. Kako tada, tako i danas vam mogu ponoviti da su idući tjedni i dalje ključni. Epidemija prijeti”, zaključio je Beroš.


Komentari