Policija najavila akciju: Evo što će ovaj put provjeravati

FOTO: Facebook

Na području PU zagrebačke u noćnim satima od 13. do 16. travnja 2018., policijski službenici pojačano će postupati u prometu tj. pojačano će nadzirati vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepridržavanje ograničenja brzine te ostale prekršaje koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu na području PU zagrebačke u 2018. godini, a u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati utvrđeni prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.


Komentari