Policija iznijela podatke o sinoćnjoj akciji: Evo koliko su kazni ispisali

Goran Mehkek / CROPIX/Illustracija

Policija je sinoć provodila preventivno represivnu akciju pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“.

To su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

Utvrdili su ukupno 55 prometnih prekršaja, od kojeg broja su 18 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja su počinjena zbog nepropisne brzine, dva prekršaja su počinjena zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i jedan prekršaj zbog uporabe mobitela tijekom vožnje.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su izmjerene kod 39-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom dok je imao 2,74 promila alkohola u krvi (u Popovcu u Varaždinskoj ulici) te kod 55-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom (u Zagrebu na Slavonskoj aveniji) dok je u organizmu imao 2,56 primila alkohola.

Podsjećamo nesavjesne vozače kako će policija istu akciju provoditi i večeras, a sve u svrhu povećanja sigurnosti na cestama.


Komentari