Policija izdala upute za navijače pred derbi

FOTO: wikipedia

Splitska policija pozvala je u četvrtak građane koji će doći na subotnji derbi Hajduk-Dinamo na Poljudu da, zbog izbjegavanja prometne gužve, koriste javni prijevoz, najavila je posebnu regulaciju prometa te izdala upute za navijače.

Zbog prometnih gužvi, policija savjetuje građanima da na vrijeme krenu prema stadionu, te da, ako su u mogućnosti koriste javni prijevoz.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska priopćila je i kako će na dan utakmice blokirati promet – i to od jutra na šetnici oko stadiona Poljud, a od 13 sati u ulici VIII. mediteranskih igara – kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom). Od 15 sati blokirat će promet u Zrinsko-frankopanskoj ulici – od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza).

Policija će prije, za i nakon utakmice, snimati na stadionu i prilaznim pravcima.

Policija upozorava da je zabranjeno na stadion unositi alkoholna pića i droge, pirotehnička sredstva, oružje i druge predmete pogodne za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja.

Zabranjeno je maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta, te unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, naglašava policija.

Zabranjeno je, dodaje, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

Policija će “vršiti prihvat”, odnosno dočekivati organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1- kod naplatne postaje Dugopolje, gdje će vrijediti i posebna prometna regulacija.

Sve organizirane skupine navijača koje budu pod policijskom pratnjom, bit će upućene izravno na stadion „Poljud“. Za sve ostale gostujuće navijače koji će putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do Poljuda i natrag.

“S obzirom na udaljenost Dugopolja od stadiona „Poljud“ preporučeno vrijeme dolaska na naplatnu postaju Dugopolje je do 16 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak do stadiona,” navodi se u policijskom priopćenju u povodu subotnjeg derbija Hajduk-Dinamo koji počinje u 18.30 sati.


Komentari