POLICIJA IMA PUNE RUKE POSLA: Razbojništva, teške tjelesne ozljede i krađe diljem Zagreba i Zagrebačke županije

Jurica Galoic/PIXSELL / Ilustracija

Na području Grada Zagreba zabilježeno je 29 kaznenih djela.

Zagrebačka policija ovih dana imala pune ruke posla. Naime, PUZ je na svojim službenim stranicama napisao kako je na području Uprave u protekla 24 sata evidentirao čak 29 kaznenih djela: razbojništvo, teška tjelesna ozljeda, drska krađa, 12 teških krađa provaljivanjem, 5 krađa i 9 ostalih kaznenih djela. također je pronađen jedan ukradeni teretni automobil.

Teške krađe i provala

Policijski službenici Policijske postaje Ivanić Grad dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio šest teških krađa provaljivanjem i jedan pokušaj provale. Sumnja se da je od 14. lipnja do 7. kolovoza na području Ivanić Grada, Kutine, Kloštar Ivanića i Velike Ludine počinio šest teških krađa provaljivanjem u trgovine te jedan pokušaj provale u trgovinu. Osumnjičeni bi alatom razbijao staklo na trgovinama i iz unutrašnjosti otuđivao novac, cigarete, alkoholna pića i ostale artikle. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 35.000 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnijeta je kaznena prijava.

Provala u Zaprešiću

U ponedjeljak, 8. kolovoza oko 8 sati, u Zaprešiću, Drage Kodrmana, nakon pokušaja provale u kuću u vlasništvu 62-godišnjaka, policijski službenici su u blizini mjesta događaja pronašli dvojicu osumnjičenika (31,46) koji se dovode u vezu s kaznenim djelom te ih priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Upozorenje

Policija je upozorila sve građane na oprez, naročito sad u vrijeme godišnjih odmora i sve češćih provala.

“Dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora većina građana svoje kuće i stanove na duže vrijeme ostavlja praznima i bez nadzora. Kao i prethodnih godina, upozoravamo građane na provalnike koji “vrebaju” u vrijeme dok se oni nalaze na udaljenim destinacijama. Neki se povratkom kući iznenade kada stvari pronađu razbacane i ispreturane te shvate da su im ukradeni novac, nakit, umjetnine, dragi predmeti i druge vrijednosti”, stoji na službenoj stranici zagrebačke policije.

>>>UPOZORENJE ZAGREBAČKE POLICIJE: Provale u dvije kuće i stan na Črnomercu

>>>PROVALE U NOVOM ZAGREBU: Nepoznati počinitelji otuđili nekoliko desetaka tisuća kuna

 


Komentari